Wat is kleurloze lak?

Wat is kleurloze lak?

Blanke lakken zijn afsluitend. Dat wil zeggen dat er geen vocht meer door kan wanneer het is uitgehard. Beits daarentegen dringt dieper in het hout zodat het vocht wat in het hout zit naar buiten kan. Een tweede verschil is dat je bij beits geen grondverf nodig hebt en meestal bij een lak wel.

Wat is transparante lak?

Lak is een transparante laag, die je meubelen beschermd tegen vuil en krassen. Deze laag ligt eigenlijk op het hout. Eigenlijk hetzelfde als dat je het meubel in een kleur schildert maar lak is dan in transparante vorm of half transparant. Dit betekend dat de nerven van het hout zichtbaar blijven.

Wat is semi dekkend?

Het verschil tussen dekkend en semi dekkend heeft met de hoeveelheid pigment (kleurstof) te maken. Een dekkende beits dekt de kleur van het hout af terwijl een semi dekkende beits de kleur van het hout nog half laat zien. De semi dekkende beitsen zijn in een kleur en zonder kleur leverbaar.

Wat is Tuinhoutbeits?

Hout. Beitsen van hout is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. Beitsen die voor buiten geschikt zijn, hebben meestal een vochtregulerende werking en bieden vaak een uv-bescherming.

Wat is Kleurbeits?

Beitsen van hout is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. Bij transparante beitsen wordt gebruikgemaakt van verschillende kleuren om de suggestie van verschillende houtsoorten te geven.

Wat is dekkende beits?

Dekkende beitsen zijn niet doorzichtig. In veel gevallen trekken ze in het hout en creëren ze een beschermende laag over het hout. Door deze laag is de structuur van het hout niet of nauwelijks meer te zien. Dit maakt dekkende beits aanbrengen vaak lastiger dan transparante varianten.

Wat is semi dekkende beits?

Related Posts