Wat is Meridiaantherapie?

Wat is Meridiaantherapie?

Meridiaantherapie gaat uit van het herstellen van verstoorde energie. Energie die door het menselijk lichaam stroomt via verschillende energiebanen, ook wel meridianen genoemd. In ons menselijk lichaam stromen 12 energiebanen.

Wat doet een Meridiaan?

Meridianen zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die van je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen. Door heel het lichaam liggen vele meridianen die samen een compleet netwerk vormen. De belangrijkste functie van dit netwerk is het vrijelijk laten stromen van de levensenergie.

Waar zitten de meridianen?

Meridianen zijn energiebanen die meetbaar zijn, maar met het blote oog zie je ze niet. Deze energiebanen (meridianen) lopen van je kruin tot je tenen. Samen vormen ze een ingenieus netwerk met een belangrijke functie: levensenergie (Qi) zo soepel mogelijk door je lichaam transporten.

Wat zijn meridianen?

(ook: lengtecirkel) Denkbeeldige halve cirkel lopend van noordpool naar zuidpool, om plaatsbepaling op aarde mogelijk te maken. Er zijn 360 meridianen. Volgens afspraak heeft men de meridiaan over Greenwich vastgesteld als nulmeridiaan.

Waar staat de Blaasmeridiaan voor?

De blaasmeridiaan is verbonden met de opslag en uitscheiding van vloeibare afvalstoffen, zoals urine. Hij heeft ook te maken met de hersenen, het autonoom zenuwstelsel en de hypofyse. Als de blaasmeridiaan niet in balans is, dan is het autonoom zenuwstelsel gespannen.

Waar staat de galblaas voor?

Gal wordt geproduceerd in de lever en via de galgangen naar je galblaas en twaalfvingerige darm vervoerd. De functie van je galblaas is het opslaan en indikken van gal. Omdat de functie van de galblaas enkel bestaat uit het opslaan van gal, is een leven zonder galblaas goed mogelijk.

Welke Meridiaan zijn er?

12 meridianen en hun functie

  1. Maagmeridiaan. Lichamelijk verantwoordelijk voor: maagklachten, misselijkheid, eetlust.
  2. Milt meridiaan.
  3. Hartmeridiaan.
  4. Dunne darm meridiaan.
  5. Blaasmeridiaan.
  6. Niermeridiaan.
  7. Hartbeschermer meridiaan.
  8. Drievoudig verwarmer meridiaan.

Welke meridiaan zijn er?

Wat is parallellen en meridianen?

Meridianen lopen van pool tot pool, dus bij 180 graden W kom je op de meridaan van 180 E. Ze “kruisen” elkaar op de pool. Parallellen lopen evenwijdig aan elkaar. Ze kruisen elkaar niet, gaan een heel rondje om de aarde.

https://www.youtube.com/watch?v=ChFgjyYvZaw

Welke kleur geeft rust aan ogen?

Groen staat voor groei. Een levendige kleur die ontspannend werkt en frisheid en energie geeft. Groen is de rustigste van alle kleuren. Het oog wordt er nooit door geïrriteerd en kan daardoor in onbeperkte hoeveelheid gebruikt worden.

Wat is een Meridiaanmassage?

Meridiaan massage is een massage waarbij de meridianen en daarbij behorende acupunctuurpunten met (drukpunt) massage gestimuleerd worden.

Waarom wakker tussen 1 en 3?

Tussen 1 en 3 uur: Als je in deze uren wakker wordt dan kan het zijn dat er iets mis is met je lever. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je boos bent of veel woede hebt die je niet op een goede manier kan verwerken. Tussen 3 en 5 uur: Op dit tijdstip heb je te maken met je longen.

Related Posts