Wat is sio3?

Wat is sio3?

Natriumsilicaat, natriummetasilicaat of waterglas is een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur, met als brutoformule Na2SiO3 (in watervrije toestand). Het komt voor als een kleurloze tot witte, hygroscopische vaste stof in diverse vormen, die redelijk goed oplosbaar is in water.

Hoe ontstaat waterglas?

Natriumsilicaat, natriummetasilicaat of waterglas is een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur. Het is een kleurloze tot witte, sterk hygroscopische, vaste stof. Bij aanzuring ontstaat silicagel, een vorm van kiezelzuur die vooral wordt gebruikt om de relatieve vochtigheid te verlagen in verpakkingen.

Hoe gebruik je waterglas?

Je kunt het aanbrengen met een kwast, roller of spuit (na verdunning met water) op of in een massa met kalk. Door de reactie met kalk wordt de stroperige vloeistof namelijk watervast en zorgt het voor een waterdichte vloer of muur. In de volksmond noemt men waterglas ook wel Kiesol of Natrium Silicaat.

Waar wordt waterglas voor gebruikt?

Waterglas kan worden gebruikt voor de bestrijding van optrekkend vocht uit de grond bij kelderwanden en vloeren of bij funderingen. Het kan worden gemengt door de betonmortel/specie, waardoor een waterdicht eindproduct wordt verkregen. Voor het waterdicht maken van bloempotten en vazen.

Wat is Glaswater?

Natriumsilicaat, natriummetasilicaat of waterglas is een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur, met als brutoformule Na2SiO3 (in watervrije toestand). Waterglas wordt ook gebruikt om vloeren, muren, kelders en/of betonwanden waterdicht te maken. …

Wat zijn silicaten?

Het begrip silicaat heeft 2 verschillende betekenissen: 1) kiezelzuur zout. verbinding van silicium en zuurstof, een of meer metalen en eventueel ook hydroxide-ionen; kiezelzuur zout. 2) mineraal met siliciumdioxide. mineraal dat siliciumdioxide bevat.

Is waterglas overschilderbaar?

Waterglas is alleen met Latex overschilderbaar voor de rest helaas niet. Hier is helaas ook geen primer voor.

Wat is Waterglasinjectie?

Een waterglasinjectie is een vorm van horizontale bodemafsluiting waarbij de injectievloeistof, dat een mengsel is van waterglas, water en een harder, een waterremmende laag vormt in de bodem van een bouwkuip.

Related Posts