Wat is wel en geen onkruid?

Wat is wel en geen onkruid?

Leer hoe onkruid er uit ziet en de rest van de planten is dan geen onkruid. Bij twijfel kan je het beste wachten tot de plant groot genoeg is of gaat bloeien. Een volgroeide plant is vaak beter te herkennen en is het onkruid dan kan het alsnog gewied worden.

Waarom onkruid laten staan?

#5 Onkruid is goed voor de biodiversiteit Bijen en vlinders hebben een grote diversiteit aan (wilde) planten nodig om te kunnen overleven. Bijen hebben weer andere planten nodig, drachtplanten genoemd. Door sommige wilde planten bewust te laten staan help je bijen en vlinders.

Is hoefblad onkruid?

Gele paardebloemachtige bloempjes verschijnen van februari tot april voor de bladeren verschijnen. De bladeren zijn rondachtig met een hartvormige voet. Een lastig ‘onkruid’ dat zich snel voortplant met de wortelstokken.

De oplossing is niet zo moeilijk. Leer hoe onkruid er uit ziet en de rest van de planten is dan geen onkruid. Bij twijfel kan je het beste wachten tot de plant groot genoeg is of gaat bloeien. Een volgroeide plant is vaak beter te herkennen en is het onkruid dan kan het alsnog gewied worden.

Wat is sterker dan zevenblad?

Plant op de probleemplek Geranium macrorrhizum! Deze tuingeranium of ooievaarsbek kan de concurrentie met zevenblad (en ander onkruid) moeiteloos aan. Hij groeit snel en is een ideale bodembedekker. Bovendien ziet hij er ook nog leuk uit: hij bloeit van april tot in juli met witroze of paarse bloempjes.

Wat heb je nodig voor onkruid?

Gebruik bij onkruiden met een diepe penwortel een onkruidsteker. Dit apparaatje gebruik je bijvoorbeeld bij paardenbloemen. Een onkruidsteker kan een telescopische steel of een ergonomisch handvat hebben.

Kan Fluitekruid in een vaas?

De prachtige witte schermbloemen van fluitenkruid sieren veel bermen en bosranden in het voorjaar. Wanneer je deze tot 1 meter hoge bloemen in een vaas zet, heb je direct een groots effect! Je vindt de bloemen van april tot juli in het Nederlands landschap.

Related Posts