Wat kan ik doen met tauge?

Wat kan ik doen met taugé?

Taugé kun je bijvoorbeeld rauw over de gado gado scheppen of meebakken of koken in een westers of oosters groente- of vleesgerecht. Bak en kook taugé kort dan blijft de groente lekker knapperig.

Wat te doen met restjes?

7 tips voor restjes

  1. Berg je restje direct op in de koelkast, vriezer of voorraadkast, als je iets overhoudt.
  2. Bedenk wat je ermee kan doen.
  3. Geef ‘oud’ brood een nieuw leven.
  4. Verwerk overrijp fruit in een toetje.
  5. Beschadigde of minder verse groente kun je nog goed gebruiken in soep.

Wat doen met restje kookroom?

Als je een restje kookroom in de koelkast hebt staan, kun je het in een ijsblokjesvorm gieten en invriezen. Als je kookroom nodig hebt, druk je een bevroren blokje kookroom uit de vorm.

Wat eet je met taugé?

1 tot 2 minuten meebakken, roerbakken, wokken of koken volstaat, en dan is de taugé nog heerlijk knapperig. Uitermate geschikt om zo nog wat extra bite te geven aan je Chinese soep, nasi of bami, een oosters omelet of een ander gerecht, zoals pad thai.

Waarom koken met restjes?

Restjeskoken is relaxed. Doe gewoon boodschappen voor de helft van de dagen en kook op de andere dagen met de overschotjes. Het helpt om altijd wat lang houdbare smaakmakers in huis te hebben: peterselie, knoflook, olie, oude kaas, eieren, gedroogde tomaten en broodkruim (ook een restje).

Hoe lang kun je een gerecht bewaren?

Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.

Waar gebruik je Kookzuivel voor?

Kookroom valt wettelijk gezien onder ‘room’ en moet daarom ook altijd ten minste 10% melkvet bevatten en alleen afkomstig zijn van melk. Zie je in hetzelfde schap een flesje met ‘kookzuivel’ of ’te gebruiken als kookroom’ erop? Dit zijn producten die te weinig melkvet of plantaardige vetten bevatten.

Related Posts