Wat kan je doen tegen vervelling?

Wat kan je doen tegen vervelling?

TOCH AAN HET VERVELLEN? DIT KUN JE DOEN!

  1. NIET SCRUBBEN. Het klinkt ideaal: je huid scrubben om ervoor te zorgen dat al die loszittende velletjes snel verdwijnen.
  2. GUN JE HUID RUST. Je huid is druk bezig met herstellen en kan wel wat rust gebruiken.
  3. BLIJF GOED GEHYDRATEERD.

Hoe snel gaat je bruine kleur weg?

Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen. Gelukkig kan je door een optimale verzorging dat zomerse kleurtje langer houden.

Wat moet je doen als je gezicht aan het vervellen is?

Het eerste wat je zou moeten doen op het moment dat je merkt dat je huid gaat vervellen, is een koude douche nemen. Het koude water zorgt ervoor dat je huid afkoelt en vertraagt het proces van vervellen. Let op: dep je huid na afloop droog met een schone, zachte handdoek en zorg ervoor dat je vooral niet gaat wrijven.

Hoe voorkom je dat je vervelt?

Vervellen voorkomen Het vervellen is niet meer te voorkomen als je eenmaal verbrand bent. De belangrijkste manier om vervellen te voorkomen is door voldoende te smeren met zonnebrandcrème en tussen 12.00 en 15.00 uur de zon te mijden. Probeer vooral niet te snel bruin te worden.

Hoe lang Vervel je?

Vervellen kun je niet stoppen. Het hele proces van vervellen kan een week tot twee weken duren. Meestal komt het voor op de plekken die het meeste worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht en de schouders als je een hemdje of badpak draagt.

Kun je onder de zonnebank als je aan het vervellen bent?

Als u toch onverhoopt verbrand bent, dient u eerst te wachten tot de gehele roodheid verdwenen is, alvorens weer te mogen zonnen. Een verbrande huid gaat eigenlijk altijd vervellen. Hierdoor kan het zo zijn dat u de zonminuten en/of zonfrequentie opnieuw zal moeten aanpassen.

Related Posts