Inhoudsopgave
Wat kost drainage aanleggen?
Wat kost drainage aanleggen? Drainage aanleggen kost gemiddeld tussen de 1.000 en de 1.500 euro. De meeste mensen betalen zo’n 1.300 euro voor dit project. Drainage in je tuin aanleggen zorgt ervoor dat water na een regenbui snel wordt afgevoerd, zodat je geen last hebt van overtollig water.
Welke diameter drainage buis?
Het zijn gele buizen al dan niet omwonden met kokos of synthetische stof. Deze geperforeerde buizen zijn verkrijgbaar per meter of per rollen van 25, 50 of 100 meter en in verschillende diameter. De kleinste buis heeft een diameter van 5 cm en volstaat meestal voor de gemiddelde drainagewerken in een tuin.
Hoe drainage aanleggen?
De diepte is afhankelijk van de grondwaterstand: daar moeten de buizen boven komen te liggen. Als het grondwater geen probleem is, moeten de sleuven minimaal 60 cm diep zijn. De aanbevolen onderlinge afstand tussen de gleuven is 5 tot 6 meter, zodat geen plek in de tuin verder dan 3 meter van een drainagebuis ligt.
Hoe diep moet een drainage?
Tips over hoe diep drainage moet liggen Daarom adviseren wij u om een sleuvengraver te huren. Hiermee houdt u de diameter van de sleuf op circa 20 cm. Het grote voordeel is dat er minder grond hoeft te worden verplaatst dan bij handmatige aanleg.
Hoeveel grind heb ik nodig drainage?
Je legt de buis op een ondergrond van minimaal 3 centimeter grind, schelpen of grof zand. Bovenop de buis, tot 20 centimeter onder het maaiveld, komt ook weer grind, schelpen of grof zand.
Hoeveel meter drainage?
Drainage aanleggen afstand Meestal wordt voor de afstand tussen twee evenwijdige drainageslangen 4 tot 7 meter aangehouden. In een paardenbak is deze afstand 3 meter. Neem gerust contact op met onze medewerkers als u drainage gaat aanleggen en de precieze afstand wilt weten die u moet aanhouden tussen drainagebuizen.
Hoe leg je een drainagebuis?
De drainagebuizen worden horizontaal onder de grond geplaatst en waterpas gelegd. Ze zijn voorzien van kleine perforaties waar water in de grond onder invloed van de zwaartekracht in wegzakt. Zo wordt het overtollige water dat de bodem niet kan opnemen verzameld.