Wat kost een broedmachine?

Wat kost een broedmachine?

De beste broedmachine voor pluimvee is volgens ons de Rcom MAX 20 met regelbare luchtvochtigheid en automatische kering. Het is geschikt voor twintig kippeneieren, scoort 9,8/10 en kost +/- € 379.

Waar koop ik een broedmachine?

Om die reden heeft Kippenhuis gekozen voor topmerken. Je kunt bij ons terecht voor de merken R-com, Brinsea, MS broedmachine en Puisor Nou. Elk merk heeft zijn unieke eigenschappen. Alle broedmachines worden alleen bij Kippenhuis gratis verzonden.

Wat is een goede broedmachine?

Eenmalig broeden: Kies een goedkope budget broedmachine zoals Puisor. De stabiliteit is prima geschikt om makkelijke soorten mee uit te broeden. Van de bevruchte eieren komt niet altijd alles uit maar daar is de prijs ook naar. Broed je eenmalig maar gaat het om lastige soorten kies dan een beter merk.

Lees ook:   Wat krijg je bij filosofie?

Hoe eieren uitbroeden met broedkast?

Eieren uitbroeden kan met een broedmachine of door de kip zelf….

  1. Elke broedmachine heeft een thermostaat die de temperatuur regelt.
  2. Door de juiste luchtvochtigheid kan de luchtkamer in het ei groeien.
  3. In de eerste 18 dagen van het broeden moeten de eieren minimaal twee keer per dag gedraaid worden.

Wat is de temperatuur van een broedmachine?

Temperatuur instellen. Een broedmachine is een apparaat waarin een constante temperatuur moet heersen. De ideale temperatuur ligt op 38,5 graden Celsius oftewel 101 graden Fahrenheit. Dit is de temperatuur gemeten aan de bovenzijde van het kippenei.

Wat heb je nodig voor een broedmachine?

Bij het zelf bouwen van een broedmachine zijn een aantal onderdelen noodzakelijk, zoals; een thermostaat, een verwarmingselement en een thermometer. Als je dit compleet hebt, kun je de broedmachine naar wens verder uitbouwen met handige functies.

Hoe hoog moet de luchtvochtigheid in een broedmachine zijn?

Voor een goed broedresultaat is gedurende de eerste zestien dagen van het broedproces een relatieve luchtvochtigheid van 55 procent noodzakelijk. Vanaf de zeventiende dag moet de luchtvochtigheid naar 65 procent. Bij een te lage luchtvochtigheid zullen de kuikens er langer over doen om uit het ei komen.

Lees ook:   Wat is de functie van koppeling?

Hoe warm moet een ei?

De ideale temperatuur tijdens het broedproces is 37,8 graden. De luchtvochtigheid moet tijdens het broedproces 50% en na de 17e dag 65% zijn. De eieren moeten dagelijks gekeerd worden, op deze manier groeit het kuiken goed in het ei.

Hoe maak je zelf een broedmachine?

Volg dan de volgende stappen:

  1. Droogstoken. Verwijder alle conische kurkjes uit de achterzijde van de broedmachine, zet de lampen aan en laat die enkele uren branden.
  2. Temperatuur instellen. Een broedmachine is een apparaat waarin een constante temperatuur moet heersen.
  3. Hygrometer ijken.
  4. Luchtvochtigheid instellen.

Hoeveel verbruikt een broedmachine?

6. Wat is het stroomverbruik van deze broedmachines? Het gemiddelde stroomverbruik is 50 watt!

Welke broedmachine kiezen?

Related Posts