Wat kost het om een buitenkraan aan te leggen?

Wat kost het om een buitenkraan aan te leggen?

Afhankelijk van het soort kraan en andere factoren, zoals een buitenkraan aanleggen via de kruipruimte of een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding of met gewone leiding betaal je tussen € 150 en € 300 voor een buitenkraan die direct tegen de gevel geplaatst wordt.

Welke buis voor buitenkraan?

Voor het aanleggen van een buitenkraan wordt over het algemeen een tyleen slang 16 mm en een koperen buis 15 mm gebruikt.

Hoe maak je een buitenkraan?

Hoe plaats ik een buitenkraan?

 1. Monteer een buitenkraan minimaal 50 cm boven de grond en boven het aansluitpunt op de bestaande leiding. Om bevriezing te voorkomen kan je zo de leiding in de winter aftappen.
 2. Waarschuw je huisgenoten, voordat je de waterleiding afsluit.
 3. De teflontape is slechts eenmalig te gebruiken.

Waarom buitenkraan met beluchter?

Een beluchter is een klepje in de buitenkraan, zodat er een vacuüm ontstaat als de waterdruk wegvalt. Zo voorkom je dat water uit een aangesloten slang in de leiding terugstroomt.

Welke buitenkraan?

Welke antivries buitenkraan je nodig hebt is afhankelijk van de dikte van de muur. Heb je een dunne muur, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Bonfix Luxe vorstvrije buitenkraan in de maat 170 mm – 400 mm. Heb je een dikkere muur? Kies dan voor de Bonfix Luxe vorstvrije buitenkraan in de maat 245 mm – 500 mm.

Waarom een Gevelkom?

Gevelkom, gevelplaat of muurplaat Wanneer de waterleiding direct uit de gevel komt is het nodig dat deze door een gevelkom of gevelplaat geleid wordt. Dit zorgt ervoor dat er geen regenwater via de buitenkraan het huis in kan lekken. En het geeft een fraaier gezicht.

Hoe sluit je buitenkraan af bij vorst?

Sluit in de winter je buitenkraan af

 1. Draai de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht. Meestal zit deze in een kruipluik, aanrechtkastje of kelder.
 2. Draai de buitenkraan open. Je zult merken dat er geen druk meer op staat en de leiding langzaam leegloopt.
 3. Komt er geen water meer uit?

De gemiddelde kosten van het vervangen of de aanleg van een buitenkraan variëren tussen de €140,- en de €350,- . Deze prijzen zijn inclusief het isoleren van de waterleiding en het gat boren in de fundering of de spouwmuur.

Waar zit aansluiting buitenkraan?

Bij het aanleggen van uw buitenkraan is er ongetwijfeld een klein kraantje in uw woning geplaatst. Deze zit meestal vlak na de aansluiting op het bestaande leidingwerk. Om de toevoer naar de buitenkraan te stoppen, draait u simpelweg het kraantje dicht.

Welke aansluiting op buitenkraan?

De kraan moet op een hoger punt dan de aansluiting geïnstalleerd worden. Op het laagste punt plaatst u een aftapkraantje. Probeer de nieuwe leiding zo kort mogelijk te houden in verband met bevriezingsgevaar. Houd bij het bepalen van de positie van de kraan ook rekening met de wateraanvoer.

Welke aansluiting waterkraan?

Kraan aansluiten: Warm & koud Standaard zit de aansluiting voor warm water links en voor koud water rechts.

Wat heb je nodig voor een buitenkraan?

Benodigdheden

 • Buitenkraan.
 • Stopkraan.
 • Elektriciteitsbuis (koper)
 • Knelkoppelingen.
 • T-stuk.
 • Muurplaat.
 • Teflontape.
 • Zadels.

Hoe werkt een vorstvrije buitenkraan?

Vorstvrije buitenkranen zijn door een ingebouwde, automatische leegloopinrichting beveiligd tegen bevriezen, zelfs als er een slang aan gekoppeld is. De geïntegreerde keerklep zorgt er namelijk voor dat er geen water in de installatie kan terugstromen. De leiding naar de kraan is na het sluiten dus altijd leeg.

Hoeveel buitenkranen?

Buitenkraan aanleggen kosten: prijsscenario’s

Prijsscenario Kostenindicatie (inclusief arbeidskosten, materialen, en btw)
Buitenkraan aan buitenmuur €150-300
Buitenkraan +/-2 meter van buitenmuur €200-350
Buitenkraan +/-4 meter van buitenmuur €250-400

Welke kant gaat een kraan open?

Een kraan gaat altijd rechtsom dicht (met de klok mee) en linksom open. De letters: DROL is hierbij een handig ezelsbruggetje. Dicht Rechtsom. Open Linksom.

Hoe buitenkraan aanzetten?

Hoe sluit ik de buitenkraan af Draai de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht. Draai de buitenkraan en de aftapkraan open, zodat al het water uit de kraan loopt. Zo weet je zeker dat de leiding leeg is. Draai de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan openstaan.

Welke diameter voor buitenkraan?

Plaats van de buitenkraan bepalen Dit in verband met bevriezen van de leiding in de winter. Alles om bevriezing te voorkomen. Als u de plaats heeft bepaald dan boort u een gat door de muur naar buiten (diameter circa 20 mm), boor iets schuin naar beneden.

Related Posts