Wat kost tractor kenteken?

Wat kost tractor kenteken?

Dit kun je online doen op de website van de RDW. Registreren van de trekker kost op dit moment € 18,-. Online registreren zonder keuren kan tot eind december 2021.

Hoe tractor registreren?

Je kunt je landbouwvoertuigen via het RDW registreren. Hier moet je met DigiD of E-herkenning inloggen. Door via iDeal de kosten voor de registratie (€18 per voertuig) te betalen, rond je het registratieproces af. Na de registratie stuurt het RDW een bevestigingsmail.

Welke voertuigen zijn Kentekenplichtig?

Vanaf 1 januari 2021 geldt een registratieplicht voor:

  • Land- of bosbouwtrekkers;
  • Getrokken materieel (zoals land- of bosbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken);
  • Motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS);
  • Mobiele machines (nieuwe categorie).

Hoe tractor zonder papieren inschrijven?

Om een nieuwe tractor op wielen of rupsbanden vanaf 1 januari 2020 in te kunnen schrijven bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) is vanaf dan niet langer een PVG nodig, maar een Europees gelijkvormigheidsattest (COC) of een nationaal individueel goedkeuringscertificaat (IGC) volgens EU 167/2013.

Hoeveel kentekenplaten moeten er op een trekker?

Net als bij een fietsendrager moet het werktuig dan voorzien zijn van een witte plaat met het kenteken van de trekker. Dit geldt ook voor een aanhanger. Kan het getrokken werktuig een snelheid aan boven de 25 kilometer per uur, dan is zelfs een eigen plaat nodig, net als bij caravans.

Welke voertuigen hoeven geen kenteken?

Uitzonderingen kentekenverplichting Onder andere gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen en Segways hebben geen kenteken, maar zijn wel verplicht WA-verzekerd. Het voertuig moet voorzien zijn van een verzekeringsplaatje. Elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km per uur vallen niet onder de motorrijtuigen.

De kosten voor registratie bedragen € 18. Als een voertuig moet worden gekeurd komen deze kosten er nog bovenop. Een keuring kost zo’n € 200. Na het registeren ontvang je een kentekencard waarmee je jouw kentekenplaat kan aanvragen.

Related Posts