Wat maakt een goede directiesecretaresse?

Wat maakt een goede directiesecretaresse?

Een goede secretaresse maakt het verschil. Ze neemt haar vak en haar ontwikkeling serieus, staat stevig in haar schoenen en weet wat haar toegevoegde waarde is. Dagelijks zorgt ze ervoor dat haar manager optimaal kan werken. Vooruit denken, adviseren, ontzorgen, regelen en soms een ‘al gedaan’ voordat het is gevraagd.

Wat zijn competenties van een secretaresse?

Competenties secretaresse Competenties zijn een combinatie van jouw kennis, vaardigheden en gedrag. Als secretaresse heb je dus veel competenties nodig. Je moet ict-vaardig zijn, overzicht kunnen houden in een chaotische werkomgeving en een goede teamspeler zijn.

Wat is een goede office manager?

Wat zijn zoal je werkzaamheden als office manager?

  • Diverse administratieve werkzaamheden zoals archiveren, postverwerking, telefoon- en e-mailverkeer.
  • Afhandelen van inkomende en uitgaande communicatie.
  • Aanspreekpunt voor andere afdelingen.
  • Beheren van de agenda.
  • Beheer van facilitaire zaken zoals voorraadbeheer.

Wat houdt secretarieel in?

Een secretaresse is een persoon die vaak als werknemer het secretariaatswerk opneemt voor meestal een functionaris of een instantie in een ondersteunende rol. Secretaressen hebben vaak op hun beurt collega’s die hen kunnen helpen met eenvoudiger taken, dit zijn de administratief of secretarieel medewerkers.

Wat kun je met de opleiding management Assistent?

Als managementassistent ben je de rechterhand van een manager of een hele afdeling. Je kunt bijvoorbeeld werkzaam zijn op een afdeling marketing, financiën of personeelszaken.

Wat betekent management assistent?

Een management assistent is iemand die ervoor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt voor zijn of haar baas, je kunt het ook zien als een ‘steun en toeverlaat’. Daarnaast is er ook nog ‘office manager’, diegene zorgt ervoor dat alles op orde is op het kantoor en geeft leiding aan het secretariaat.

Wat doet een secretaresse precies?

Als secretaresse ben je het eerste aanspreekpunt en verwerk je de inkomende telefoontjes, e-mail en post. Doordat jij de inkomende communicatie afhandelt, kunnen medewerkers en directie zich focussen op hun taken.

Welke vakken krijg je bij de opleiding secretaresse?

Voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een VMBO diploma theoretisch gemengd of kader beroepsgerichte leerweg. Of een LBO diploma met minimaal 3 vakken op C niveau waaronder Nederlands. Of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO. Of een diploma van minimaal vergelijkbaar niveau.

Related Posts