Wat moet werkgever doen bij overlijden medewerker?

Wat moet werkgever doen bij overlijden medewerker?

Bij het overlijden van een werknemer, zowel met een tijdelijk als vast contract, eindigt de arbeidsovereenkomst automatisch op de dag van overlijden. Dit is bij de wet geregeld. De werkgever hoeft het arbeidscontract dus niet op te zeggen of te ontbinden.

Wat te doen bij het overlijden van een medewerker

  1. Bedrijfsongeval.
  2. Medewerkers op de hoogte stellen.
  3. Medeleven tonen met nabestaanden.
  4. Organisatorische zaken.
  5. Administratie afhandelen.
  6. Een afspraak met de nabestaanden maken.
  7. Financiële afhandeling.

Wie heeft recht op een overlijdensuitkering?

Je hebt alleen recht op een overlijdensuitkering als je een behoort tot de nagelaten betrekkingen van de overleden werknemer. De wet bepaalt wie de nagelaten betrekkingen zijn. Dat is niet hetzelfde als erfgenamen. De overlijdensuitkering valt dus ook niet in de erfenis.

Wat moet een werkgever betalen bij overlijden?

De werkgever is verplicht om een overlijdensuitkering uit te betalen ter grootte van het maandsalaris inclusief vakantiegeld. Het loon moet worden doorbetaald tot aan de dag dat de werknemer overlijdt. Een eenmalige uitkering na overlijden (en de hoogte daarvan) is vaak onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoeveel dagen krijg je vrij bij overlijden oma?

Vaak staat er in de cao dat je voor het overlijden van een bloed- of aanverwant in de eerste graad vier dagen verlof krijgt (van het moment van overlijden tot de begrafenis) en voor het overlijden van bloed- of aanverwanten in de tweede graad 2 dagen.

Recht op overlijdensuitkering (doorbetalen loon) Nabestaanden hebben recht op een overlijdensuitkering, dat doorgaans naar de giro- of bankrekening van de overleden medewerker wordt overgemaakt (art 7:674 BW). Deze uitkering komt ten goede aan de echtgenoot / partner waarmee de werknemer samenleefde.

Related Posts