Wat te doen als je op de vluchtstrook staat?

Wat te doen als je op de vluchtstrook staat?

Bel 112 voor politie-assistentie: – leg uit waar je bent; – vertel wat je ziet. Loop achter de vangrail of in de berm tegen de rijrichting in en waarschuw het verkeer. Auto kan naar de vluchtstrook, maar kan niet verder rijden: • Zodra de auto op de vluchtstrook staat, bel je 0900-8840 voor gratis bergingshulp.

Wat is het verschil tussen vluchtstrook en vluchthaven?

Een vluchthaven is een plek langs de doorgaande rijbaan waar je je auto kan neerzetten bij pech. In tegenstelling tot een vluchtstrook ligt een vluchthaven niet langs de volledige lengte van de rijstrook. Het gebruik van een vluchthaven is net als het gebruik van een vluchtstrook verboden als er geen nood is.

Lees ook:   Is AZOG the goblin or Orc?

Wie mogen in geval van nood de vluchtstrook gebruiken?

Wat moet je doen als je te maken krijgt met een nood- of pechgeval en de vluchtstrook ontbreekt? Kijk uit naar een vluchthaven, die je meestal om de 800 meter kunt vinden. Hier gelden dezelfde regels als voor de vluchtstrook: je mag er alleen gebruik van maken als je te maken hebt met nood of pech.

Wat te doen als er iets op de snelweg ligt?

Gevaarlijke situatie melden Dan kun je de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) bellen of het spoednummer van de politie (112). Buiten kantoortijden mag direct 112 worden gebeld.

Wie moet je bellen als er iets op de snelweg ligt?

Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of stel uw vraag via social media. Om u goed van dienst te zijn hebben we de gegevens van de kilometerraai (bij een vaarweg) of de hectometerpaal (bij een snelweg) nodig.

Lees ook:   Waar zit vitamine D allemaal in?

Hoe ziet een vluchthaven eruit?

Een vluchthaven is een langs de rijbaan van een autoweg of autosnelweg gelegen weggedeelte dat in geval van nood gebruikt mag worden en dient middels een doorgetrokken streep van de rijbaan te zijn afgescheiden.

Heb je voorrang bij invoegen?

1. Voorrang verlenen. Invoegen is een bijzondere verrichting. Dat betekent dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders op de doorgaande rijbaan.

Is vluchtstrook deel van rijbaan?

Ruiterpaden, vluchtstroken, redresseerstroken, bermen en zijkanten horen niet tot de rijbaan omdat zij niet voor rijdende voertuigen bestemd zijn. Een spitstrook is een vluchtstrook die opengesteld wordt voor rijdend verkeer en behoort in dit geval dus wel tot de rijbaan.

Hoe duur is rechts inhalen?

Rechts inhalen: 250 euro. Geen autogordel dragen: 150 euro. Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden: 250 euro.

Bel de hulpdiensten Ja, als je op de vluchtstrook staat moet je ALTIJD de hulpdiensten inschakelen! Als iedereen direct de hulpdiensten zou inschakelen zou dit veel vluchtstrookincidenten voorkomen…

Lees ook:   Wat als je zadel te laag staat?

Waar kan een vluchtstrook voorkomen?

Bij autosnelwegen met vier of meer rijstroken per richting is het in Nederland gebruikelijk om aan beide zijden van de rijbaan een vluchtstrook te hebben, al wordt hier weleens van afgeweken (bijvoorbeeld het stuk A4 tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol).

Waar moet je staan met autopech?

Plaats die dan ongeveer 100 meter achter uw auto, zodat u andere weggebruikers kunt waarschuwen. Zorg dat u weet waar u bent, kijk op de dichtstbijzijnde hectometerpaaltje (groen bordje). Bel met het alarmnummer 112.

Waar moet je staan als je autopech hebt?

Wat moet je doen bij pech onderweg?

Pech onderweg. Wat nu?

  1. Zet jouw auto altijd zo ver mogelijk naar rechts, liefst in de berm.
  2. Draai de wielen naar rechts.
  3. Zet de alarmlichten aan, als deze het niet doen plaats een gevarendriehoek.
  4. Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen.
  5. Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op de Wegenwacht.

Related Posts