Wat te doen bij ingegroeide nagel kind?

Wat te doen bij ingegroeide nagel kind?

Behandeling van een ingegroeide teennagel Heeft u een ingegroeide teennagel die nog niet zo erg is, dan kan een pedicure, een podotherapeut of uw arts de teen behandelen. Hij of zij doet een watje, rubber gootje of beugeltje onder uw nagel. De rand van de nagel groeit dan niet meer de huid in.

Neem contact op met uw huisarts bij deze klachten:

  1. U krijgt meer pijn en de teen wordt dik en rood. Het kan zijn dat de wond is gaan ontsteken.
  2. Na een paar weken is de teen nog dik en rood. Dit betekent meestal dat de ingegroeide nagel niet helemaal is weggehaald.
  3. Na een paar maanden komen de klachten terug.

Wat doet huisarts met ingegroeide teennagel?

Je huisarts kan bijvoorbeeld het ‘wilde vlees’ dat ontstaat door je ingegroeide nagel, aanstippen met zilvernitraat. Ook kan je huisarts kiezen voor een kleine operatie aan je teen waarbij een deel van je teennagel wordt weggehaald of je teennagel in geheel met de omliggende huid wordt weggesneden.

Hoe behandel je ingegroeide nagel?

Behandeling van ingegroeide teennagel

  1. Aanbrengen van een nagelbeugel die er voor zorgt dat de nagel weer recht groeit.
  2. Een gaasje onder de nagel plaatsen zodat de nagel niet de huid ingroeit.
  3. De randen van de nagel afronden zodat ze niet de huid in groeien en niet irriteren.

Wat smeren op ingegroeide nagel?

Druppel 1 maal per dag met Sterilon om de wond schoon te houden; Draag ruime schoenen of slippers, zodat er geen druk komt op de teen en teennagel; Wij raden het gebruik van trekzalf bij een ingegroeide teennagel af. Op het moment dat u zalf op een wond smeert, wordt de huid heel week.

Hoe krijg je een ingegroeide nagel weg?

Probeer uw ingroeiende of ingegroeide nagel niet zelf te verwijderen. Dit kan erg pijnlijk zijn en kan uw voetprobleem verergeren in plaats van verhelpen. Neem ook geen voetenbaden met biotex of zout. Voetbaden maakt de huid week en een weke huid is infectiegevoeliger.

Hoe lang duurt het voordat een ingegroeide teennagel geneest?

Hiervoor kunt u pijnstillers als paracetamol gebruiken. Ook het hooghouden van uw voet kan de pijn verlichten. Na een dag mag het drukverband eraf en mag u uw voeten baden en een pleister op uw teen doen. Afhankelijk van de pijn kunt u na twee tot vijf dagen meestal weer normaal lopen.

Hoe lang duurt een ingegroeide nagel?

Related Posts