Wat te doen bij verrekking kuitspier?

Wat te doen bij verrekking kuitspier?

Ga het been direct hooghouden en koelen. Probeer elke dag iets verder in beweging te komen. Stop als het pijn doet en probeer het later weer. De kuitspier herstelt vanzelf, meestal binnen 2 tot 8 weken.

Wat te doen tegen pijnlijke pezen?

In het kort

  1. Vaak dezelfde bewegingen maken kan peesontsteking geven.
  2. De pees is dan overbelast en bewegen doet pijn.
  3. Doe rustig aan met het lichaamsdeel dat pijn doet.
  4. Zo nodig kunt u paracetamol nemen.
  5. Een peesontsteking geneest meestal vanzelf in weken tot maanden.

Wat te doen bij Kuitverrekking?

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij een verrekking van de kuit?

  1. Het gebied rust te geven door niet te lopen of andere dingen te doen die pijn opleveren.
  2. IJspacks te gebruiken op het gebied: elke 2 uur 15 tot 20 minuten.
  3. Het gebied te zwachtelen met elastisch verband.
  4. Hielvulling te gebruiken in allebei de schoenen.

Wat moet je doen bij een kuitblessure?

De directe behandeling van dit letsel bestaat uit stoppen met sportbeoefening, ijsbehandeling (enkele malen twintig minuten op de pijnlijke plek), rust, een drukverband en het hoogleggen van het been. Binnen enkele dagen is de ernst van de spierscheuring en de snelheid van het herstel te beoordelen.

Uw fysiotherapeut kan u adviseren om: Het gebied rust te geven door niet te lopen of andere dingen te doen die pijn opleveren. Krukken of een brace kunnen worden aanbevolen om verdere verrekking van de spieren bij het lopen te voorkomen. IJspacks te gebruiken op het gebied: elke 2 uur 15 tot 20 minuten.

Wat kunt u voelen als uw kuitspieren verrekt worden?

Als u uw kuitspieren verrekt kunt u het volgende voelen: Scherpe pijn of zwakte aan de achterkant van het onderbeen. De pijn kan snel minder worden, maar kan ook aanhouden. Kloppende pijn in rust met scherpe pijnscheuten als u probeert te staan of lopen.

Wat is de verrekking van de kuit?

Bij een verrekking van de kuit kunt u het volgende ervaren: Een knak of trek gevoeld of gehoord op het moment van letsel (bij graad 1 en 2 verrekking van de kuit). Een “plop” kan bij een graad 3 verrekking van de kuit worden gevoeld of gehoord op het moment van letsel. Pijn en zwakte in het kuitgebied. Zwelling in het gebied.

Wanneer is een spier te sterk uitrekt?

Wanneer een spier te sterk uitrekt, spreken we van een verrekking. Dit noemen we ook wel een spierverrekking. Vaak zien we dit aan de kuitspier, de knie, rug, pols, bovenarm, enkel of de schouder. Het plotseling uitrekken van de spier gebeurt bij een onverwachte beweging, bijvoorbeeld bij een val of wanneer we een situatie verkeerd inschatten.

Related Posts