Wat te doen tegen stinkende open haard?

Wat te doen tegen stinkende open haard?

Natuurazijn is een fantastisch middel om nare geurtjes tegen te gaan. Het is zelfs het beste middel wat je kunt gebruiken tegen rooklucht. Zet een paar schaaltjes azijn op verschillende plekken in het huis, waaronder bij de haard zelf.

Hoe kachel doven?

Indien u het vuur wilt doven, omdat u wilt gaan slapen of omdat u iets anders wilt gaan doen, laat het vuur dan uit zichzelf uitgaan. Laat bij een open haard de schoorsteenklep helemaal open staan. Plaats eventueel een vonkenscherm of sluit de haard of kachel zodat er geen vonken kunnen wegspringen.

Hoe lang stinkt een nieuwe kachel?

Een nieuwe kachel stinkt vrijwel altijd bij het eerste gebruik. Dit komt doordat bepaalde materialen, zoals lak en verf, nog moeten uitharden. Deze stank verdwijnt als het goed is vanzelf na een à twee stookbeurten.

Kan gemeente houtkachel verbieden?

Gemeenten kunnen de aanwezigheid van houtkachels niet verbieden. Houtkachels zijn namelijk als product toegestaan op de (Europese) markt. Ook is er nauwelijks ruimte voor gemeenten om lokale regels te stellen voor het rookgaskanaal (schoorsteen), omdat het Bbl daarover al regels stelt.

Hoe maak je achter de verwarming schoon?

Gebruik voor de buitenkant van de radiator standaard reinigingsmiddel zoals allesreiniger of vloeibare zeep. Als er echt hardnekkige vlekken op de radiator zitten dan kunt u die verwijderen met speciale radiator reinigingsspray. Breng deze spray aan met een vochtige doek of spons en laat het even inwerken.

Zet een paar schaaltjes azijn op verschillende plekken in het huis, waaronder bij de haard zelf. Je merkt dat je de geur van azijn ook ruikt, maar deze azijngeur verdwijnt na een tijdje – in tegenstelling tot de vieze rooklucht.

Heeft een gashaard onderhoud nodig?

Een gashaard en gaskachel heeft, net als ieder verbrandingstoestel, een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Aan de buitenkant van de haard is niet altijd te zien dat de installatie vuil wordt. Het gaat echter met name om de binnenkant van de haard.

Waarom ruikt mijn gaskachel?

Een gashaard trekt stof aan. De hoeveelheid stof die een gaskachel of gashaard verzamelt in een jaar is natuurlijk afhankelijk van de plaats waar deze staat. Indien u vast tapijt hebt zal de kachel meer stof opnemen dan wanneer u een tegelvloer of parket hebt.

Related Posts