Wat wordt er bedoeld met sponsoring?

Wat wordt er bedoeld met sponsoring?

Een sponsor is een persoon of organisatie, meestal een bedrijf, die een evenement (bijvoorbeeld een festival of sportwedstrijd), een individu, een groep personen (bijvoorbeeld een vereniging of sportploeg) of een bouwwerk (bijvoorbeeld een theater) steunt door geld of andere middelen ter beschikking te stellen, in ruil …

Wat is sport sponsoring?

Sportsponsoring is meer dan alleen zichtbaarheid Denk bijvoorbeeld aan shirtsponsors van Eredivisieteams of de naam van een merk verwerkt in de naam van een sportevenement. De sponsor betaalt geld aan de club en de club zorgt voor de zichtbaarheid van het logo.

Sponsoring is het ondersteunen van organisaties, evenementen of personen met financiële middelen of andere vormen van ondersteuning als vorm van marketing. Door anderen te helpen krijgt de sponsor meer zichtbaarheid. Er zijn verschillende vormen mogelijk, van incidentele ondersteuning tot langlopende contracten.

Lees ook:   Kan iedereen JPG openen?

Wat kost shirtsponsoring?

Overzicht hoofdsponsors Eredivisie 2019/’20

Club Hoofdsponsor Geschatte waarde (in euro’s)
Ajax Ziggo 9.000.000**
AZ AFAS 2.500.000*
FC Emmen Hitachi Capital Mobility 300.000
Feyenoord Droomparken 2.000.000

Is sponsorgeld belastbaar?

Sponsoring is fiscaal 100% aftrekbaar indien de sponsor in ruil publiciteit/reclame verkrijgt. Beroepskosten. Sponsoring wordt aanvaard als een beroepskost als de sponsoring aanleiding geeft tot publiciteit voor de onderneming. In dat geval worden de kosten aanzien als publiciteits- of reclamekosten.

Wat is een nadeel van sponsoring?

Sponsoring kan een organisatie veel goede publiciteit opleveren, maar helaas heeft het ook een negatieve kant. Witwassen, omkoping en reputatieschade liggen op de loer. Zodra er veel geld omgaat in een sportevenement of er kan gegokt worden om een sportuitslag dan is er de kans op omkoping of corruptie.

Waarom sport sponsoring?

Het vergroten van naamsbekendheid De stijgende naamsbekendheid is dé reden waarom bedrijven investeren in sportsponsoring. Of het bedrijf nu een fabrikant is van kleding, kantoorartikelen of sportbenodigdheden; een stijgende naamsbekendheid zorgt voor een groter bereik en meer winst.

Lees ook:   Hoeveel kan ik lenen met mijn salaris?

Wat is shirtsponsoring?

De publiciteit wordt onder andere verkregen door de naam van de sponsor op de kledij of de uitrusting van de sporters te vermelden (zoals de “shirtsponsor” bij voetbalploegen), of de naam aan die van de ploeg of het evenement te verbinden.

Related Posts