Wat zeg je met je lichaamshouding?

Wat zeg je met je lichaamshouding?

Je houding zegt veel over hoe je je voelt bij iemand. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, zullen een minder krachtige houding aannemen dan mensen die wel goed in hun vel zitten. Mensen die zich niet helemaal goed voelen zitten meer in elkaar gezakt met hangende schouders.

Wat is lichaamshouding?

lichaamshouding – De plaats van verschillende lichaamsdelen ten opzichte van elkaar, en hoe de lichaamsdelen worden gehouden, bij mens en soms bij dier; de houding die de ledematen, de handen, het hoofd of het lichaam als geheel innemen. Vaak wordt hiermee een bepaalde eigenschap of gevoel uitgedrukt.

Houding Je houding zegt veel over hoe je je voelt bij iemand. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, zullen een minder krachtige houding aannemen dan mensen die wel goed in hun vel zitten. Mensen die zich niet helemaal goed voelen zitten meer in elkaar gezakt met hangende schouders.

Wat wordt bedoeld met lichaamshouding?

Hoe zie je dat iemand blij is?

Er zijn veel gevoelens die een vorm van blij zijn: zoals tevreden zijn, opgelucht zijn of vrolijk zijn. Vaak worden we blij van dingen die we met ons lichaam kunnen voelen: het zien van iets moois, het horen van goede muziek, aangeraakt worden door iemand die we aardig vinden, het proeven van lekker eten.

Welke houdingen kun je aannemen?

Zorg voor een actieve, maar ontspannen houding, zowel staand, zittend als lopend. Ga niet onderuitgezakt, maar ook niet op het puntje van je stoel zitten. Het is beter om je armen ontspannen op de tafel of losjes op je schoot te leggen. Probeer niet met je armen over elkaar te zitten.

Welke houding neem ik aan?

De manier waarop je je verhaal brengt, is minstens even belangrijk als de inhoud van je presentatie. Door gebaren, lichaamsexpressie en gelaatsuitdrukking ondersteun je voortdurend wat je zegt. Kennis van je lichaamstaal helpt je om een goede presentatie neer te zetten.

Related Posts