Wat zijn vegan kaarsen?

Wat zijn vegan kaarsen?

Wat zijn vegan kaarsen? Kaarsen bevatten vaak dierlijke grondstoffen zoals bijenwas en stearine uit dierlijke vet. De vegan kaarsen van Brandt worden gemaakt van 100% sojawas en zijn dus helemaal veganistisch!

Waarom zijn kaarsen niet vegan?

Kaarsen kunnen grondstoffen bevatten met een dierlijke herkomst zoals bijenwas en stearine uit dierlijk vet. Veganistische kaarsen worden gemaakt van plantaardig vet en was uit bijvoorbeeld soja, koolzaad en palm.

Is bijenwas veganistisch?

Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommigen zijn minder opvallend. Het vandaag verborgen ingrediënt: bijenwas. Dit ingrediënt is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van bijen en daardoor niet veganistisch. Bijenwas is een vettige stof die zich bij sommige bijensoorten in de wand van de honingraat bevind.

Is paraffine dierlijk?

Maar kaarsen die volledig van paraffine worden gemaakt zijn dus wel vegan. Het enige nadeel aan paraffine is dat het gemaakt wordt van aardolie, wat het meestal geen duurzaam product maakt. Bij de verbranding van paraffinekaarsen komt er fossiele CO2 vrij, die bijdraagt aan het broeikaseffect.

Waar worden Bolsius kaarsen van gemaakt?

De geschiedenis van het Schijndelse bedrijf gaat terug tot omstreeks 1870, toen Antonius Bolsius een ambachtelijk bedrijf stichtte dat bijenwas tot kaarsen verwerkte. De Schijndelse pastoor was een belangrijk afnemer en het bedrijf groeide zelfs uit tot pauselijk hofleverancier.

Is bijenwas te eten?

Nieuwe raat is eetbaar, maar niet verteerbaar. Bij het eten van raathoning (honingraat) krijgt men echter maar een zeer kleine hoeveelheid binnen, ongeveer 3% van het honinggewicht. Ook kan men de was tot een klompje kauwen en uitspugen. Het eten van onverteerbare vulstoffen is echter goed voor de spijs-vertering.

Is een kaars duurzaam?

De meeste kaarsen en waxinelichtjes dus gemaakt van paraffine, een aardolie product. Een stearine kaars is dus al een stuk duurzamer hoewel je bij een plantaardige stearine kaars het risico loopt dat hier (onduurzame) palmolie voor is gebruikt. Inmiddels komen er ook steeds meer kaarsen die van sojawas zijn gemaakt.

Is een kaars milieuvriendelijk?

Het branden van kaarsen Volgens hoogleraar milieu-epidemiologie Bert Brunekreef maakt het voor onze gezondheid niet zoveel uit of een kaars van paraffine of van bijenwas is gemaakt. Er komt dus fijnstof vrij als je een kaarsje brandt, maar dat is ook het geval bij koken op gas, roken of een open haard branden.

Is Bolsius Vegan?

Kies voor luxe met Bolsius Unity De exclusieve geuren zijn gelaagde blends van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke extracten die een verrassende, intense en langdurige geurbeleving creëren. Gemaakt van natuurlijke, vegan wax zonder palmolie.

Related Posts