Welk cocktailglas?

Welk cocktailglas?

Het longdrinkglas is het meest gebruikte cocktailglas vanwege zijn veelzijdigheid. Met name cocktails als de scewdriver en de mojito worden in een longdrinkglas geserveerd. Het glas, vaak met ijs en een rietje, is bij uitstek geschikt voor mixdrankjes en cocktails met vruchtensap.

Welk glas voor likeur?

Voor elk likeur heb je een ander type glas. Zo heb je likeurglaasjes op voet voor onder andere cognac, jenever, martini en grappa. Likeuren die je graag met ijsklontjes drinkt, serveer het beste in een wat groter tumbler glas. Tot slot zijn er de wat kleinere glaasjes voor bijvoorbeeld vodka.

Welk glas voor sterke drank?

Whiskyglas (ook wel Old Fashionedglas genoemd) Bedoeld voor het serveren van alcoholische dranken als Whisky met ijs (“on the rocks”) of voor het maken van bepaalde cocktails als de Old Fashioned of Caipirinha.

Hoeveel drinkglazen heb je nodig?

Hoeveel glazen je dan in huis moet hebben? Je zou het aantal gezinsleden kunnen aanhouden plus een 5-tal glazen voor visite. Heb je een keer een groot feestje? Dan kun je vast je buurvrouw of je vriendin vragen om wat extra glazen mee te nemen.

Welke cocktails in Martini glas?

Glazen bij de cocktails Vaak moeten bepaalde cocktails in bepaalde glazen. Zo schenk je de Pornstar Martini, zoals de naam al doet vermoeden, in een martiniglas. En gaat de ideale Mojito in een whiskyglas.

Welke glazen voor Martini?

Coupe(ttes) Coupeglazen zijn de gebolde variant van een Martiniglas. Het gezegde gaat dat de vorm van het glas gevormd is naar de borsten van Marie Antoinette, maar dat terzijde. Naast champagne kun je ook cocktails serveren in de coupes, maar ook hier geldt weer: geen ijsblokjes ín de glazen!

Wat voor glas limoncello?

Limoncello wordt meestal geserveerd in borrelglazen met een voet of limonadeglazen. Deze elegante glazen passen goed bij de Italiaanse likeur, maar elk normaal borrelglas dat je hebt is een aanvaardbaar alternatief. Limoncello wordt ook geserveerd in geglazuurde borrelglazen in sommige regio’s in Italië.

Hoeveel glazen moet je in huis hebben?

Bij een dinertje met 4 gangen, wordt dus gemiddeld 4,5 glas per persoon gedronken. En tijdens een feestje dat 3 uur duurt, moet je rekenen op 7 drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar het is altijd beter om ruim in te slaan.

Related Posts