Welk effect heeft intensief sporten op de bloedsuiker?

Welk effect heeft intensief sporten op de bloedsuiker?

Sporten en bewegen is naast heel gezond, ook goed bij de behandeling van diabetes. Door te bewegen verbetert bij diabetes je insulinegevoeligheid, waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Daarnaast krijg je een fit gevoel, blijf je goed op gewicht en heb je minder last van stress.

Kun je diabetes op latere leeftijd krijgen?

Type 1 diabetes is een vorm van diabetes die bij ongeveer 10% van alle mensen met diabetes voorkomt (ongeveer 100.000 mensen). Het ontstaat in het algemeen op jongere leeftijd, als kind of als jonge volwassene, maar kan ook in zeldzame gevallen op veel oudere leeftijd voorkomen (> 50e jaar). Het begint vrij plotseling.

Wat doet diabetes met het lichaam?

Diabetes, suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer.

Lees ook:   Wat is doorzoeking?

Kan je sporten met suikerziekte?

Als je diabetes hebt, mag je zeker sporten. Het is zelfs goed om regelmatig te bewegen. Het is goed voor je gewicht en het werkt tegen stress. Beweging is heel belangrijk bij de behandeling van diabetes.

Welke diabetes ontstaat op oudere leeftijd?

Diabetes type 2 komt het vaakst voor: 9 van de 10 mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Overgewicht en weinig beweging, maar ook oudere leeftijd naast erfelijke aanleg vergroten de kans. Hoewel ook mensen zonder overgewicht diabetes type 2 kunnen krijgen. Vroeger heette diabetes type 2 ‘ouderdomsdiabetes’.

Hoe weet Ke of je diabetes hebt?

Aanwijzingen kunnen zijn:

  • veel dorst en last hebben van een droge mond.
  • veel plassen.
  • veel moe zijn.
  • last van ogen, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien.
  • slecht genezende wondjes.
  • kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen.
  • infecties die vaak terugkomen, zoals blaasontsteking.

Related Posts