Welk gat voor M10?

Welk gat voor M10?

Tappen

Metrische draad
Minimale plaatdikte Boor diameter (mm)
M10 3.0 8.5
M12 3.0 10.5
M14 4.0 12

Wat zijn goede Speedboren?

Een speedboor, ook wel vlinderboor genoemd, komt goed van pas voor het boren van doorvoergaten voor kabels en leidingen. Waar een setje normale houtboortjes ophoudt, gaat de speedboor verder: je kunt er gaten vanaf 11 millimeter mee boren.

Welk materiaal is een bout?

Een bout is een ronde staaf van metaal of ander materiaal waarop schroefdraad is aangebracht en die voorzien is van een kop. In combinatie met een moer is het een middel om twee of meer voorwerpen met elkaar te verbinden.

Welk gat boren voor schroefdraad?

Dat is een vaak voorkomende vraag. Een vuistregel voor het bepalen van de voorboordiameter bij inwendig schroefdraad tappen is de diameter van de draad minus de spoed. Voorbeeld: Schroefdraad M16 heeft standaard een spoed van 2,0 mm, dus de voorboordiameter is dan 16 – 2 = 14,0 mm.

Hoe groot is mijn schroef?

Lengte opmeten Bij een bolkop, tellerkop en zeskantekop meet je de lengte van de schroef vanaf de onderkant van de kop tot aan de punt van de schroef. Bolkop: Bij schroeven met een boorpunt wordt de lengte gemeten tot de punt van de boorpunt dus het uiteinde van de schroef.

Welke snelheid boren?

Het juiste toerental voor gevorderden Professionals – vooral in de industrie – maken gebruik van een formule om het toerental te berekenen: ω = v * 1000 / (π * d). In deze formule is v de snelsnijheid. Dit is de gewenste draaisnelheid van de boor, uitgedrukt in meters/minuut.

Wat zijn de beste Houtboren?

Beste houtboor

  • De beste houtboren.
  • Beste multifunctionele borenset – Makita 9-delige Borenset D-08660.
  • Beste houtborenset – Kreator Houtborenset 8-delig 3-10 mm.
  • Beste Speedborenset – DeWalt 8-delige Speedborenset Tough Case DT7943B.
  • Beste houtborenset voor de professional – Bosch 7-delige Universele Robust Line Borenset.

Related Posts