Welk gordijn tegen tocht?

Welk gordijn tegen tocht?

Gordijnen met een dikke stof én voering zijn de beste gordijnen tegen de kou. De dikke stoflagen zorgen voor een isolerende werking. Doe de gordijnen zoveel mogelijk dicht om de warmte binnen te houden.

Wat zijn thermische gordijnen?

Isolerende gordijnen kiezen. Dankzij dikke isolerende gordijnen blijft jouw huis heerlijk warm in de winter. Doordat de warmte isolerende gordijnen kou voor het raam blokkeren, kan de verwarming wat later aan en bespaar je op stookkosten!

Welke raamdecoratie houdt warmte tegen?

Gordijnen kunnen warmte tegenhouden, wanneer je kiest voor lichte gordijnen of gordijnen met een lichtgekleurde voering. Dit weerkaatst het zonlicht, waardoor de gordijnen helpen tegen de zon én de bijkomende warmte.

Wat voor gordijn bij voordeur?

Als je de raamdecoratie op de voordeur monteert, zijn plisségordijnen het meest geschikt. Deze worden namelijk ingespannen op het raam. Zoek je raamdecoratie voor naast de voordeur? Dan zijn bijvoorbeeld houten jaloezieën of rolgordijnen ideaal!

Welke gordijnen voordeur?

Gordijnen voordeur Als je privacy wilt creëren, maar toch voldoende lichtinval wil behouden, kies je voor inbetween gordijnen. De voordeur is een plek waar veel koude lucht naar binnenkomt. Kies voor een gordijn voor de deur bijvoorbeeld overgordijnen met een dikke voering als je tocht wil tegenhouden.

Hoe goed isoleren gordijnen?

Tips raamisolatie

  • Doe ’s avonds en ’s nachts de gordijnen dicht.
  • Hang gordijnen of andere raambekleding niet voor de verwarming: dan gaat er veel warmte verloren.
  • Enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding heeft een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas (niet HR).

Is verduisterend ook warmtewerend?

Verduisterende gordijnstoffen zijn dikker dan lichtdoorlatende of transparante gordijnstoffen waardoor deze de beste warmtewerende eigenschappen hebben. Ook wordt verduisterende raambekleding vaak voorzien van een speciale coating of een witte achterzijde waardoor binnendringende zonnestralen weerkaatst worden.

Hoeveel warmte houdt een gordijn tegen?

Isolatiewaarde gordijnen

Soort raambekleding U-waarde (hoe lager, hoe beter)
Houten binnenluiken 2,1
Geen 2,8
Standaard (rol)gordijn 2,44
Enkel plisségordijn 2,17

Welke raamdecoratie isoleert het beste?

Alle soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking. Dus ook rolgordijnen! Ook bij rolgordijnen geldt hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Verduisterende rolgordijnen zijn dan ook de meest isolerende optie.

Related Posts