Welk papier gebruiken voor embossing?

Welk papier gebruiken voor embossing?

Faux Leather Papier is een nieuw en spannend materiaal, dat heel geschikt is om te stansen en te embossen zoals je kunt zien in de voorbeelden hierboven.

Welke inkt voor Embossingpoeder?

Versamark. Versamark is een transparante pigment inkt die je goed kunt gebruiken in combinatie met embossingpoeder en chalk. Als je chalk over je versamark afdruk veegt, hoef je de chalk niet te fixeren. Stempel eens met Versamark op donker papier.

Hoe moet je stansen?

Stansen is het uitsnijden van een speciale vorm in het papier. Dit wordt ook wel ‘kappen’ genoemd’. Dit gebeurt vaak door middel van het maken van een stansvorm. Deze vorm drukt de speciale vorm eigenlijk uit het papier.

Wat zijn embossing pennen?

Bij Embossing druk je een patroontje in de achterkant van de kaart, dat aan de voorkant als een reliëf op de kaart komt te liggen. Je hebt er een sjabloon voor nodig (kant en klaar in de winkel te koop), een lichtbak en een Embossing tool. Dit is een soort houten pen met aan weerskanten een metalen bolletje.

Hoe gebruik je Memento inkt?

Een aantal mogelijkheden: – op gewoon papier droogt de inkt heel snel en geeft een scherpe afdruk. De afdruk kan worden ingekleurd met waterverf, markers enzovoort. Op zwart of donker papier komen de kleuren heel helder naar voren.

Wat is het verschil tussen dye inkt en pigment inkt?

Pigement gebaseerde inkt Pigment inkt vervaagt minder snel dan dye inkt omdat pigment inkt beter tegen zonlicht (uv-licht) kan. Omdat Pigment inkt zicht hecht aan de vezels van het papier is pigment inkt beter bestand tegen vlekken en vegen dan op kleurstof gebaseerde inkt dat meer op het papier (foto) blijft liggen.

Hoe werkt een Stans?

Stansen is het drukken van een vorm uit karton of papier. Dat gebeurt door middel van een stanstekening. Dit is een tekening die volledig uit lijnen bestaat. Als deze vorm is gemaakt monteren we deze op de machine en maakt deze een neerwaartse beweging. Net als een stempel.

Hoe werkt een Stans en embossing machine?

Papier embossen Voor het embossen geldt eigenlijk hetzelfde als voor het werken met de snijmallen. Je haalt je papier met de juiste platen door de machine (zie instructievel in de doos). Doe je eerst embossen en dan snijden, drukt de machine je embossing weer plat.

Hoe moet je Embossen?

Related Posts