Welk vakkenpakket voor werktuigbouwkunde?

Welk vakkenpakket voor werktuigbouwkunde?

Er wordt een stevige werktuigbouwkundige basis gelegd rondom vakken zoals Mechatronica, Fabricagetechniek, Materiaalkunde, Natuurkunde, Thermodynamica, Wiskunde en Technisch tekenen. Het tweede jaar bestaat uit een viertal thema’s met vakken waarmee je je basiskennis verstevigt en verdiept.

Hoe moeilijk is werktuigbouwkunde?

De meeste studenten ervaren Werktuigbouwkunde als een pittige studie waar ze hard voor moeten werken. De studie bevat veel wiskunde en natuurkunde en het helpt als je goed bent in deze vakken. Voor de meeste vakken moet je veel sommen maken, dit is echt iets waar veel tijd voor nodig is.

Wat voor studie is werktuigbouwkunde?

De Hbo-opleiding Werktuigbouwkunde richt zich namelijk op het ontwerpen en produceren van apparaten en machines. Je moet bij het woord machines niet alleen denken aan zware industriële apparaten of achtbanen, maar ook aan apparaten die bijna iedereen in huis heeft.

Wat verdien je als werktuigbouwkundige?

Het aanvangssalaris van een Technici op het gebied van de werktuigbouwkunde bedraag meestal tussen de € 2.511 en € 2.965 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.900 en € 3.530 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Welke laptop heb je nodig voor werktuigbouwkunde?

We adviseren je te zorgen voor een laptop met voldoende intern geheugen (minimaal 8GB RAM), voldoende harde schijfruimte (256 GB SSD), een snelle processor (minimaal Intel core i5) en een Nvidia GTX videokaart.

Wat is werktuigbouwkunde universiteit?

De universitaire bachelorstudie Werktuigbouwkunde is gericht op het bedenken, maken en besturen van (onderdelen van) machines, installaties en apparaten.

Wat is HBO werktuigbouwkunde?

Bij Werktuigbouwkunde leer je werken de meest innovatieve en slimme apparaten, zoals robots, lasersnijders en 3D-printers. En hiermee ontwikkel je ‘iets’ wat kan pompen, trekken, duwen, rijden, verplaatsen, verbinden, tillen of wegen.

Related Posts