Welk wasprogramma voor gemengde was?

Welk wasprogramma voor gemengde was?

Gemengde was/mix Dit programma gebruik je meestal tot 60°C . Je vult de trommel voor de helft en hij centrifugeert iets minder hard. Het is geschikt voor een mix van katoen, linnen, synthetische of gemengde stoffen.

Welke stand voor welke was?

Vrijwel alle wasautomaten hebben een programma voor katoen (20 tot 95°C), synthetisch (40°C) fijne was (30°C), wolwas (30- 40°C) en extra spoelen of extra water. De machine doet in dat geval een extra spoelgang om grof vuil of restjes wasmiddel te verwijderen.

Wat is centrifugeren en pompen?

Centrifugeren zorgt ervoor dat het wasgoed droger wordt. Als een wasmachine sneller centrifugeert, komt de was droger uit de machine. Dit is een voordeel als de wasmachine aan de lucht gedroogdt wordt.

Welk wasprogramma voor bonte was?

Bonte was: dit programma is voor kleding met kleur. De temperatuur is vaak los in te stellen en varieert van koud tot 90°. Wassen op 90° is zelden nodig, alleen bij hardnekkige vlekken of erg vieze/stinkende was. Let op dat bij minder stevig textiel je beter kunt wassen op 30°, en maximaal op 60°.

Welke stand wasmachine Witte was?

Voor witte was selecteer je het katoen programma maar pas je de temperatuur en de centrifuge aan. Zet de wasmachine op 30 graden en de centrifuge een tandje lager, ergens tussen de 800 en 1000 toeren. Het katoenprogramma duurt langer dan de andere wasprogramma’s.

Is centrifugeren hetzelfde als drogen?

Waar wil je een wasdroger of centrifuge voor gaan gebruiken? Een echte droger of droogkast werkt op basis van warme lucht en maakt je was snel droog. Een centrifuge of droogtrommel draait de was heel snel rond en slingert daardoor het vocht uit de kleding en ander wasgoed.

Wat is pompen wasmachine?

Een wasmachine pomp water af gedurende het gehele programma, omdat er een toevoer is van schoon water en vuil water de wasmachine verlaat. Maar het meeste water verlaat de wasmachine aan het einde van de wasbeurt bij het centrifugeren.

Related Posts