Welke 3 trainingsvormen zijn er?

Welke 3 trainingsvormen zijn er?

Welke trainingsvormen zijn er nu precies?

  • Stationsvorm. Bij deze vorm werk je eerst één hele oefening af, voordat je verder gaat naar de volgende oefening.
  • Superset. Een superset houdt in dat je twee oefeningen achter elkaarpakt.
  • Triset.
  • Giant set.
  • Drop set.
  • Circuittraining.
  • Geforceerde herhalingen.
  • Negatieve herhalingen.

Hoeveel is een set?

Deze intensiteit van de krachttraining wordt bepaald door het aantal reps (= herhalingen) dat je doet per set (= aantal setjes van een bepaalde oefening). Wanneer je 3 sets x 12 reps doet, dan doe je dus een oefening met 3 setjes van 12 herhalingen per set, in totaal dus 36 reps.

Wat is een set en wat is een rep?

Reps is een term die veelal wordt gebruikt met betrekking tot fitness en is een cijfer wat aangeeft hoe vaak een oefening wordt herhaald. Er zijn verschillende manier om reps te herhalen. Het is niet ongebruikelijk om verschillende reps te doen in bepaalde sets. Een set is het aantal keer dat je een rep herhaalt.

Lees ook:   Hoeveel deelnemers kunnen in Teams?

Wat betekent een extensieve duurtraining?

De extensieve duurtraining is trainingsmethode waarbij een sporter het aerobe systeem traint. Het is een trainingsvorm zonder onderbrekingen tijdens het sporten. Het zorgt voor verbetering van de algehele gezondheid, uithoudingsvermogen en verbetering van het cardiorespiratoir systeem (hart en longen).

Hoeveel sets voor kracht?

Ook hoeveel sets je per oefening doet is afhankelijk van je doel. Vaak wordt er gekozen voor 3 a 4 sets per oefening. Uit veel onderzoeken (bijv. via deze site) blijkt dat je met 3 sets spiergroepen beter traint dan met 1 set.

Hoe werkt een set?

Een set is drie kaarten waarvan elke functie, wanneer ze afzonderlijk wordt bekeken, ofwel allemaal gelijk is of juist allemaal verschillend zijn. Elke kaart bevat vier functies: kleur (rood, paars of groen), vorm (ovaal, kronkelend of ruitvormig), nummer (één, twee of drie) en arcering (effen, gestreept of omlijnd).

Related Posts