Welke acteur speelt Poirot?

Welke acteur speelt Poirot?

David SuchetAgatha Christie’s Poirot
John MalkovichThe ABC MurdersKōtarō SatomiAgatha Christie’s Great Detectives Poirot and Marple
Hercule Poirot/Ingesproken door

Sir David Suchet (Londen, 2 mei 1946) is een Engelse acteur die onder andere bekend is geworden door zijn vertolking van Hercule Poirot, een creatie van de schrijfster Agatha Christie, in de televisieserie Agatha Christie’s Poirot.

Wat betekent Poirot?

Definities die `Hercule` bevatten: Hercule = Hercule is een Franse jongensnaam. Het betekent `Hera`s glorie`. De naam Hercule wordt voornamelijk gebruikt In Frankrijk.

Hoe oud is Poirot?

Poirot is een Engelse detectiveserie die vanaf 1989 voor het eerst werd uitgezonden. Agathie Christie schreef oorspronkelijk Britse detectives en vond het typetje Hercule Poirot uit. Door het succes van de romans werd er uiteindelijk een televisieserie over gemaakt.

Lees ook:   Wat is een overheidssubsidie?

Waar woont Hercule Poirot?

Op een van mijn wandelingen kwam ik in Ellezelles terecht. De Vlamingen zeggen Elzele, maar het dorp ligt onder de taalgrens dus de Waalse zegswijze ligt meer voor de hand. De inwoners lijken er prat op te gaan dat Hercule Poirot daar geboren is.

Hoeveel afleveringen Poirot?

Agatha Christie’s Poirot

Agatha Christie’s Poirot
Genre Misdaad Drama
Speelduur 50 minuten (34 afleveringen) 89-102 minuten (36 afleveringen)
Hoofdrollen David Suchet Hugh Fraser Philip Jackson Pauline Moran Zoë Wanamaker
Muziek Christopher Gunning (Seizoen 1-10) Stephen McKeon (Seizoen 10-11) Christian Henson (Seizoen 12-13)

Hoeveel seizoenen Hercule Poirot?

5. Naast de boeken van Agatha Christie werd Hercule Poirot bij ons vooral bekend door de tv-serie Agatha Christie’s Poirot met de Engelse acteur David Suchet in de hoofdrol. De serie liep voor dertien seizoenen, van 1989 tot 2013.

Hoeveel afleveringen Hercule Poirot?

Agatha Christie’s Poirot is een Engelse misdaadserie die vanaf 1989 op de Engelse televisie wordt uitgezonden, met David Suchet als de Belgische privédetective Hercule Poirot in de hoofdrol….Agatha Christie’s Poirot.

Lees ook:   Wie heeft recht op mijnwerkers supplement?
Agatha Christie’s Poirot
Start 8 januari 1989
Einde 13 november 2013
Afleveringen 70 (Lijst van afleveringen)
Seizoenen 13

Waar kan ik Poirot kijken?

Agatha Christie’s Poirot is een Britse misdaadserie bij RTL8. De serie gaat over de eigenzinnige speurneus Hercule Poirot.

David SuchetAgatha Christie’s Poirot
John MalkovichThe ABC MurdersKōtarō SatomiAgatha Christie’s Great Detectives Poirot and MarpleHeini GöbelDie Galerie der großen Detektive

Related Posts