Welke eilanden Hawaii doen?

Welke eilanden Hawaii doen?

Eilanden van Hawaii

 • Big Island.
 • Kauai.
 • Lanai.
 • Maui.
 • Molokai.
 • Oahu.
 • Rondreis Hawaii.

Hoe lang varen naar Hawaii?

Deze eilandengroep bestaat namelijk uit maar liefst 31(!) eilanden. 7 eilanden zijn wat bekender, namelijk de grotere eilanden Oahu, Hawaii, Maui, Lanai, Molokai, Kauai, Kahoolawe en Niihau….Duur van vliegen tussen de eilanden van Hawaii.

Honolulu, Oahu naar Kahului, Maui 30 minuten
Honolulu, Oahu naar Lanai 35 minuten

Hoeveel eilanden telt Hawaii?

De staat Hawaii bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden (waarvan de meeste klein en onbewoond) in het midden van de Stille Oceaan, waarvan de belangrijkste de Hawaïaanse archipel vormen, een snoer van achttien eilanden waarvan acht grote van west naar oost: Niihau. Kauai. Oahu (met de hoofdstad Honolulu)

Voor de natuurliefhebber zijn Maui en Kauai de mooiste eilanden van Hawaii, maar bekijk ook even de andere eilanden, want ze zijn allemaal bijzonder mooi. Welk eiland ga je bezoeken tijdens een reis naar Hawaii?…Regel zelf je vakantie op Hawaii.

 1. Big Island.
 2. Oahu.
 3. Maui.
 4. Kauai.

Wat is de grootste eilanden van Hawaii?

De Hawaii-archipel bestaat uit honderden vulkanische eilanden. Alleen de grootste eilanden zijn bewoond. De belangrijkste en meest bezochte eilanden zijn: Oahu, Kauai, Maui en Big Island. Op deze pagina een uitgebreide beschrijving van de belangrijkste eilanden van Hawaii.

Wat is de hoofdstad van Hawaï?

De hoofdstad is Honolulu. De staat telt 1.427.538 inwoners (2017). De standaardafkorting voor Hawaï, die als bijnaam The Aloha State heeft, is HI. De staat is vernoemd naar haar grootste eiland, dat ook de naam Hawaï heeft.

Wat is Hawaii of Hawaii?

Hawaï of Hawaii (Engels: Hawaii, Hawaïaans: Hawaiʻi) is een eilandengroep en een van de staten van de Verenigde Staten. De eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong en liggen in het Polynesische deel van de Grote Oceaan.

https://www.youtube.com/watch?v=nlRL5Qyx3A4

Wat is het hawaiaanse alfabet?

Het Hawaiiaans is een klinkertaal en telt maar zeven medeklinkers en vijf klinkers. Het Hawaiiaanse alfabet kent twaalf letters: a, e, h, i, k, l, m, n, o, p, u, w. Hawaiiaans wordt door weinig Hawaiianen gesproken, maar om de taal niet te laten uitsterven wordt de taal op scholen toch aangeleerd.

Related Posts