Welke grond voor Acers?

Welke grond voor Acers?

Snoeien en verzorging van Acer. Alle esdoorns zijn sterke bomen die goed zullen groeien in normale tuingrond. Vooral de Japanse esdoorns groeien het best in de halfschaduw in vrij vochtige en zure grond. Kleigrond en klakhoudende grond zijn minder geschikt.

Kan een Acer in de zon?

JAPANSE ESDOORN ‘SUMMER GOLD’,GEELBLADIGE JAPANSE ESDOORN De Acer palmatum ‘Summer Gold’ kan in volle zon maar ook in lichte schaduw of halfschaduw, bij voorkeur in een vochthoudende lichtzure bodem, en enigszins beschut tegen stevige wind. Geen kustplant, wel luchtverontreiniging tolerant.

Is de Acer winterhard?

5.1 Is de Japanse esdoorn winterhard? De japanse esdoorn kan goed tegen vorst en is goed winterhard. Zorg in de winter dat de kluit van de japanse esdoorn niet door en door vochtig is. Dit kan zorgen voor schade aan de plant.

Is Acer groenblijvend?

Acer palmatum ‘Atropurpureum’ is een bekende vertegenwoordiger van de Acer palmatum-familie. Vanwege de mooie groeivorm wordt deze Japanse esdoorn regelmatig toegepast als solitaire sierstruik in een lage (wintergroene) bodembedekkende beplanting.

Lees ook:   Hoeveel kost een popup Store?

Waar plant je een Japanse esdoorn?

Waar en hoe planten? De Japanse Esdoorn is winterhard maar staat bij voorkeur op een plaats in de half-schaduw, beschut van wind. Soorten met een rode of purperen bladkleur hebben wat zon nodig om hun kleuren volledig tot hun recht te laten komen (bvb de Acer palmatum “Bloodgood”).

Waarom wordt mijn Japanse esdoorn groen?

Kleur in het blad krijg je door zonlicht wat op het blad schijnt en dan gaat photosynthesis process aan de gang, en dan verkleurd het blad. Sommige esdoorns blijven rood in de zomer, sommige alleen in het voorjaar en najaar rood, en in het midden van het seizoen meer groen dan rood.

Kan je een Acer verplaatsen?

Als je met het verplaatsen voldoende van de wortelkluit overzet, onbeschadigd, kan in principe iedere Japanse Esdoorn zijn verhuizing prima overleven. Een volwassen Acer Palmatum kan makkelijk een wortelgestel hebben van 3 meter breed en bijna een meter diep.

Related Posts