Welke papierdikte in printer?

Welke papierdikte in printer?

Welke dikte van papier voor welk product kiezen

  • 80 tot 90 grams: Voor gewoon wit/zwart afdrukken & brieven.
  • 100 grams: Voor gewoon kleur afdrukken, brieven en hoge kwaliteit wit/zwart afdrukken.
  • 120 grams: A5 Omslagen, A4 boekjes & flyers.
  • 160 tot 170 grams: Flyers & posters.
  • 200 tot 220 grams: Kaarten & scripties.

Heeft Albert Heijn kopieerpapier?

Standaard kwaliteit voor dagelijks gebruik. Geschikt voor zowel kopieermachines als laser- en/of inkjetprinters.

Wat is het beste kopieerpapier?

Double A staat bekend om de hoge kwaliteit van het papier. Daarnaast staat Double A bekend vanwege uitstekende prestaties en milieuvriendelijke producten. Veel papier van Double A is geschikt voor zowel laserprinters als inkjetprinters.

Hoeveel gram papier kan printer aan?

De meeste printers kunnen meestal papier tot 120gram prima aan en wat luxere printers vaak tot 160gram, maar dit verschilt erg per apparaat. Daarnaast gebruiken veel printer speciale papierlades voor het gebruik van dikker printpapier.

Welke papierdikte?

Een goede afstemming van de juiste papierdikte is van groot belang. Voor briefpapier en enveloppen zijn twee standaard gewichten, 80 en 90 gram. Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat de keuze van dit papier bepalend is voor porti kosten. Kijk dan ook goed naar hoeveel briefpapier je per envelop wilt versturen.

Hoe dik is een kaartje?

Ondanks dat karton eigenlijk dik papier is en de grondstoffen en fabricage identiek zijn, bepaald de dikte of we spreken over papier of karton. Tot 179 grams spreken we over papier en vanaf 180 g/m2 noemen we het karton. Een kaart is minimaal 300 grams.

Wat kost een pak printpapier?

123inkt kopieerpapier 1 pak van 500 vel A4 – 80 grams FSC(R) Bestel één doos met 5 pakken kopieerpapier en betaal in plaats van € 22,50 slechts € 20,- ! Dit papier is FSC-gecertificeerd. Dit papier is gecertificeerd met het EU-Ecolabel.

Hoe dik is 49 vel A4?

Er geldt: 30·21·h=3150.

Welk fotopapier is het beste?

Halfglanzend fotopapier biedt een goed contrast en levendige kleuren, met minder kans op storende reflecties dan glanzend fotopapier. Het is daarom een erg populaire keuze voor fotoprints. Sommige matte papiersoorten hebben een duidelijke textuur.

Welk gewicht papier?

Het gewicht van papier wordt gemeten in het aantal grammen per vierkante meter (g/m²) vanuit het A0 formaat. Dit noemen we ‘gramsgewicht’. Één vel weegt dus inderdaad 80 gram, het is alleen wel een heel groot vel (1m bij 1m). Als je dus 80 grams A4 papier aanschaft, weegt 1 vel A4 dus 5 gram (80 / 16 = 5).

In alle inkjetprinters past A4 papier. Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kun je dit vinden in de handleiding van de printer.

Related Posts