Welke platen voor dak schuur?

Welke platen voor dak schuur?

Voor een schuur of overkapping wordt zowel Underlayment 18mm en OSB 3 platen toegepast. Underlayment heeft een mooier, gladder uiterlijk met houtstructuur. Let er wel op dat de platen droog blijven. Wanneer houten constructieplaten vochtig zijn en vochtig blijven, kan er op den duur schimmelvorming optreden.

Hoe dik Underlayment voor dak?

In Nederland wordt 18mm dik underlayment het meest gebruikt voor vloeren en daken. Om wanden te versterken is 9mm de meest gekozen dikte. Het wordt dan gebruikt als achterhout.

Welke plaat voor dak?

OSB is sterk, licht, duurzaam materiaal en de OSB 3 platen kunnen bovenal goed tegen vocht. Zowel OSB als Underlayment wordt vaak gebruikt voor dak-, vloer- of wandconstructies. Belangrijk is dan te letten op de dikte van de plaat. De 18mm dikke platen zijn heel goed te gebruiken als dragende onderconstructie.

Hoe dik plaatmateriaal?

De 18mm en 21mm zijn het meest bekend als vloerplaten. Ze zijn door hun dikte zeer geschikt als constructieve toepassingen in wanden en vloeren. Daarbij is het voordeel dat deze platen vaak zijn voorzien van een tong en groef, afgekort als TG of T/G.

Hoe dik OSB voor dak?

Wij adviseren om toch OSB-platen te gebruiken van een dikte van 18 mm en met tand en groef. Je hoeft geen zettingsruimte te voorzien voor deze platen, deze zijn in de fabriek reeds gedroogd en bewerkt.

Welk plaatmateriaal voor vloer?

OSB. OSB-constructieplaten zijn zeer sterk, licht in gewicht en gaan lang mee, waardoor deze erg geschikt zijn voor vloeren en het maken van wanden en dakconstructies. Een OSB-constructieplaat is gemaakt van verschillende lagen van grove houtspaanders die onderling zijn verbonden met lijm.

Welke Underlayment voor interieur?

Kwaliteit verschillen

Keuze Achterzijde
Kwaliteit Fins vuren Open gebreken toegestaan.
Radiata Pine Open gebreken of fineerscheuren toegestaan.
Radiata Pine Open gebreken of fineerscheuren toegestaan.
Ellioti Pine Open gebreken of fineerscheuren toegestaan.

Related Posts