Welke snijplank gebruiken?

Welke snijplank gebruiken?

Snijplanken, hygiëne en kleuren

  • Rood, voor rauw vlees.
  • Blauw, voor vis, schaal- en schelpdieren.
  • Groen, voor groenten en fruit.
  • Geel, voor rauw gevogelte.
  • Bruin, voor gebraden vlees en worst.
  • Wit, voor kaas en brood.

Is een glazen snijplank goed?

Een glazen snijplank ziet er stijlvol uit, maar is ook erg hygiënisch. Het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te houden. Het voordeel van een glazen snijplank is dat het oppervlak extreem hard is. Hierdoor ontstaan er minder snel krassen, waar bacteriën zich in kunnen gaan nestelen.

Welke snijplank voor groente?

De groene snijplank is voor groenten en fruit. Geel is voor gevogelte, bruin voor gebraden vlees en worst en ten slotte is de witte snijplank voor kaas en brood. Met dit systeem voorkom je kruisbesmetting en dat is niet enkel handig in een professionele keuken, maar ook thuis.

Waar gebruik je een zwarte snijplank voor?

Kleurcodering volgens het HACCP-protocol Rood voor rauw vlees. Blauw voor vis, schaal- en schelpdieren. Bruin voor gebraden vlees en worst. Wit voor kaas en brood.

Wat zijn de beste snijplanken voor in de keuken?

In de professionele keuken Rood is voor rauw vlees, blauw is voor vis, schaaldieren en voor schelpdieren. De groene snijplank is voor groenten en fruit. Geel is voor gevogelte, bruin voor gebraden vlees en worst en ten slotte is de witte snijplank voor kaas en brood.

Wat is een goede kunststof snijplank?

#1 Ubian 3-delige Kunststof Snijplanken Set De driedelige set met snijplanken van Ubian is zeer compleet. Zo kun je namelijk iedere snijplank gebruiken voor een ander doeleind. Denk bijvoorbeeld aan een snijplank voor vis, vlees en groenten. Dankzij deze complete set kun je kruisbesmetting voorkomen.

Hoeveel bacterien zitten er op een snijplank?

Ziekteverwekkende bacteriën Het goed schoonmaken van uw snijplank zorgt er overigens niet voor dat de plank daarna volledig vrij is van bacteriën. Maar dit is ook nagenoeg onmogelijk, zeker wanneer u bedenkt dat een schoon aanrecht al tussen de 10 en 100 bacteriën per vierkante centimeter bevat.

Is bamboe snijplank giftig?

Houten keukengerei en snijplanken zijn veilig: er worden geen extra stoffen toegevoegd aan het hout (houten snijplanken worden wel verlijmd met voedselveilige lijm). Bij bamboe gebruikt men vaak de giftige stoffen melamine en formaldehyde as bindmiddel.

Wat is Fiberwood?

De plank is gemaakt van fiberwood, wat ervoor zorgt dat hij onderhoudsvriendelijk is, en hygiënisch. En dan heb je nog de toplaag, die duurzaam en extra resistent is tegen invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld etensresten blijven niet achter op de snijplank, evenals bacteriën.

Related Posts