Welke specialist voor voeten?

Welke specialist voor voeten?

Er zijn orthopedisch chirurgen binnen de Sint Maartenskliniek die zich specifiek op de behandeling van voet- en enkelproblematiek richten. De verwijzingen voor voet- en enkeloperaties komen voornamelijk vanuit andere ziekenhuizen.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen?

Waar kan je op letten bij het kopen van kinderschoenen?

  • Controleer regelmatig de schoenmaat.
  • Zorg voor stevige schoenen.
  • Kies voor een flexibele zool.
  • Veters zijn beter dan klittenband.
  • Pas schoenen altijd met sokken.
  • Pas schoenen in de middag.
  • Kies voor een platte, brede hak.
  • De tenen moeten goed kunnen bewegen.

Hoe heet schoen met laag Naaldhakje?

queenies = queenie,de nieuwe schoen voor de 50`s 60`s,een lage versie van de naaldhak met puntige voorkant,had een comeback na Grease in de jaren 80 en zeer recent zomer 2003 en 2004 in sportieve kleurtjes met streepjes,nopjes en city p…

Welke arts voor voetproblemen?

Patiënten met alledaagse voetproblemen kunnen bij een soepele, corrigeerbare voet naar de podotherapeut worden verwezen en bij een structureel afwijkende, niet-corrigeerbare voet naar de orthopedisch schoentechnicus.

Wat is orthopedie voeten?

Op de speciale voet- en enkelpoli worden ingewikkelde voet- en enkelaandoeningen beoordeeld. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld en besproken. De behandeling kan zowel operatief als niet-operatief (bijv. fysiotherapie, medicatie, tape-behandeling, orthopedische schoenen) zijn.

Patiënten worden gezien door een orthopedisch chirurg of AIOS (=orthopedisch chirurg in opleiding). In het laatste geval is er altijd supervisie is van de specialist met het aandachtsgebied voet-enkel. De enkel is het gewricht tussen het onderbeen en de achtervoet.

Waar valt orthopedie onder?

Orthopedische geneeskunde valt onder de categorie alternatieve geneeswijzen. Het richt zich op alle onderdelen van het lichaam die beweging zouden kunnen belemmeren. Het betreft hier vooral klachten rondom gewrichten. Neem bijvoorbeeld een slijmbeurs- of peesontsteking.

Een patiënt met een soepele en corrigeerbare voet kan in eerste instantie naar een podotherapeut worden verwezen; een patiënt met een structureel afwijkende en niet-corrigeerbare voet zal meer baat hebben bij een orthopedisch schoentechnicus. In zeldzame gevallen is verwijzing naar een medisch specialist aangewezen.

Related Posts