Welke stof is het beste voor dekbedovertrek?

Welke stof is het beste voor dekbedovertrek?

Katoen is de meest gebruikte stof in dekbedovertrekken, vanwege zijn stevige kwaliteit. Dit natuurproduct is ademend en daarom bij uitstek geschikt voor kwalitatief hoogwaardige dekbedovertrekken. Katoen voelt bij het in bed stappen fris aan en heeft een goed vocht absorberend vermogen. Stof voelt fris aan.

Wat is het verschil tussen polyester en microvezel?

Polyester Microvezel: Een microvezel dekbed is vergelijkbaar met de ‘gewone’ polyestervezel, maar dan dunner. Hierdoor is de vezel lichter en luchtiger dan de standaard polyester textiel vezel. Het houdt tevens gemiddeld warmte vast, maar valt prettiger om je heen. Deze vulling is ook goed wasbaar en droogt zeer snel.

Wat is microvezel ondergoed?

Microfiber ondergoed; het is een meer duurzame, synthetische mix van polyester, polyamide of nylon met elastaan. Microfiber bestaat uit een hele fijne draad. Leuk feitje: ondanks dat je je er waarschijnlijk niks bij kunt voorstellen is de diameter van een draad eenduizendste van een mensenhaar.

Wat is een microvezel dekbedovertrek?

Micropercal is een synthetische stof, gemaakt van polyester en polyamide (nylon). Voordelen: Micropercal voelt super zacht aan, als een natuurlijke stof. Een dekbedovertrek van microvezel is licht van gewicht, sterk, soepel vallend, strijkvrij, vochtregulerend, krimpvrij, vormvast, goed te reinigen en sneldrogend.

Welke stof dekbedovertrek zomer?

Ga in de zomer voor een dekbedovertrek van katoen. Het is een ademende stof. Het neemt goed transpiratievocht zonder dat jouw dekbedovertrek klam aanvoelt. Het is huidvriendelijk en voorkomt irritatie door transpireren. Het kan gewassen worden op 40 / 60 graden.

Wat is zachter Percal of satijn?

Percal katoen is losser geweven en daardoor dunner en lichter, ziet er matter en steviger uit, voelt koeler aan, ademt beter en kreukt meer. Katoen satijn is strakker geweven en daardoor zwaarder, ziet er gladder, glanzender en vloeiender uit, voelt warmer en zachter aan, kreukt minder en rimpelt amper.

Waarom microfiber ondergoed?

Microvezels zijn sterk, slijtvast en vormvast. Microfiber is een zeer duurzame stof welke jaren kan meegaan. de stof kan tot op 60º gewassen worden. een droger is overbodig aangezien het ondergoed praktisch droog de wasmachine uitkomt.

Related Posts