Welke trouwring kopen?

Welke trouwring kopen?

10 tips voor het kiezen van dé trouwring

  1. Goede voorbereiding is het halve werk.
  2. Matchende ringen: gaan jullie voor een set?
  3. Bestaande ring of eigen ontwerp?
  4. Kleur en uitstraling: denk na over het materiaal.
  5. Over smaak valt niet te twisten – wat is jullie stijl?
  6. Een persoonlijke touch door symboliek.
  7. Bepaal het budget.

Hoe moet een trouwring eruit zien?

Van alle trouwringen is het materiaal waarvan het gemaakt is de basis. Dit is meestal goud. Dan is er natuurlijk nog een keuze uit geel goud, witgoud of roze. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit hoeveel karaat, zoals 14, 18 of 24.

Hoe dik trouwring?

Je zal jezelf wel afvragen hoe dik dan wel? Laat ons zeggen dat 1,6 mm tot 1,8 mm ideaal zijn. De meeste ringen worden nu gemaakt op 1 tot 1,2 mm, dit om de goudprijs te drukken. De beste materiaalkeuze is en blijft goud.

Wat voor Ring past bij mij?

Grote versus kleine handen De verhouding ring/hand is dan uit balans. Heb je grote handen daarentegen dan is een grote ring, hetzij door de steen of brede ringband, prima om te dragen. Bij kleine handen werken dan weer ronde, ovale of prinsesgeslepen stenen heel goed.

Wat is de prijs van een verlovingsring?

Recent onderzoek toont aan dat Europeanen gemiddeld 2000 à 2500 euro spenderen aan een verlovingsring. In Amerika zien ze het nog grootser. De gemiddelde Amerikaan geeft namelijk het dubbele uit, zo’n 5000 euro, daar ziet men het zo : hoe groter de steen, hoe groter de liefde!

Wat weegt een gemiddelde trouwring?

De goudkoers is een wereld handelskoers en ligt rond de 31.000 euro per kilo zuiver goud (24 karaat). Dat is per gram 31 euro. 14 karaat goud in een trouwring bijvoorbeeld is 58,333% goud en de rest is een ander metaal zoals koper en zilver. Een trouwring weegt ongeveer 3 gram.

Hoe dik is een ring?

Hou rekening met de dikte van de ring, hoe dikker de ring hoe strakker hij gaat zitten. Neem bij een hele dikke ring een halve maat groter en bij een hele dunne ring een halve maat kleiner….

Ringmaten Diameter in mm Omtrek in mm
17 17 53,4
17,5 17,5 55
18 18 56,5
18,5 18,5 58,1

Related Posts