Inhoudsopgave
Welke vakken heb je nodig voor Aardwetenschappen?
De universitaire studie Aardwetenschappen is een combinatie van wiskunde, scheikunde, aardrijkskunde en biologie. Tijdens de studie bestudeer je actuele vraagstukken met betrekking tot de aarde, bijvoorbeeld over klimaatverandering.
Wat kan je doen met fysica?
Er zijn gevarieerde mogelijkheden in de industrie: automatisering, de medische sector, ontwikkelen van lasers en micropocessoren in ruimtevaart en elektronica, holografie en beeldvorming, kwaliteitscontrole, informatica… Zainab voert onderzoek uit aan de universiteit.
Wat kan je doen met wetenschappen wiskunde?
Na je bachelor of master wiskunde kan je de educatieve master in de wetenschappen en technologie volgen (vanaf academiejaar 2019-2020). Neem je de educatieve master meteen na je bachelor wiskunde op, dan duurt deze opleiding 2 jaar (120 studiepunten) en verwerf je lesbevoegdheid voor wiskunde en een ander vakdomein.
Is hbo een academische opleiding?
Een universiteit richt zich op academisch onderwijs en heeft een wetenschappelijke focus. HBO is hoger onderwijs gericht op de concrete vaardigheden in de beroepspraktijk. …
Wat is de studie aardwetenschappen?
De bachelor Aardwetenschappen is een brede natuurwetenschappelijke opleiding. Je combineert aspecten uit de natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en aardrijkskunde om aardwetenschappelijke processen te begrijpen. Je leert bijvoorbeeld hoe aardbevingen worden veroorzaakt en hoe bergen zijn gevormd.
Om de studie Aardwetenschappen te kunnen volgen moet je het vwo eindexamenprofiel Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid met wiskunde B en natuurkunde hebben gevolgd. De exacte vakken zijn erg belangrijk voor deze studie, net als een grote interesse in de ontwikkeling van de aarde en natuurlijke processen.
Wat heb je nodig voor geologie?
Een Geoloog is altijd universitair geschoold. Enkele universiteiten bieden een opleiding ‘Geologie’ aan, maar vaker wordt het specifieke geologie ondergebracht in de meer algemene opleiding ‘Aardwetenschappen’. Binnen deze opleiding kan er dan na een jaar voor de specificatie ‘geologie’ gekozen worden.
Wat verdien je met een PHD?
Wat verdient een Promovendus? Een Promovendus zit in schaal 10 (CAO Universiteiten) en verdient daarmee maandelijks bruto tussen de €2376 en €3766. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.