Inhoudsopgave
Welke visie heeft de Vrije School op kleuren en materialen?
Op de Vrije School heerst de visie dat ieder kind zichzelf vanuit intrinsieke motivatie wil ontwikkelen. De creativiteit en het eigen initiatief van het kind worden heel belangrijk gevonden. Het onderwijs, wij als volwassenen, en de materialen op school moeten kinderen hierin ondersteunen en stimuleren.
Welk vak is welke kleur?
De primaire kleuren rood, geel en blauw staan in een driehoek. Hetzelfde geldt voor de secundaire kleuren oranje, groen en paars. De complementaire kleuren staan tegenover elkaar. Rood staat tegenover groen, geel tegenover paars, oranje tegenover blauw.
Wat is de visie van de Vrije School?
De visie. De vrijeschool biedt een breed onderwijspakket aan. De naam vrijeschool betekent niet dat de kinderen maar wat aan kunnen rommelen of zelf mogen bepalen wat zij willen leren, maar duidt erop dat elk kind de vrijheid krijgt om op zijn eigen manier te leren. Dit doel rechtvaardigt de naam vrijeschool.
Wat is de visie van een vrije school?
Het concept van de vrijeschool Zij streven ernaar dat een kind uitgroeit tot een volwassene die beschikt over: een helder denkvermogen (hoofd); een evenwichtig gevoelsleven (hart); wilskrachtig handelen (handen).
Welke kleur is aardrijkskunde?
Dat kan iedere kaartenmaker zelf bepalen en het hangt er ook vanaf wat het thema van de kaart is. Maar wat je wel vaak ziet is: Zwart = spoorwegen, grenzen, aanduidingen Bruin = bergen (onder de sneeuwgrens want dan wordt het wit) Geel = woestijn Oranje = stedelijk gebied, dus dorpen en steden.
Wat is de visie van Rudolf Steiner?
Een belangrijk uitgangspunt van Rudolf Steiner is dat elk kind uniek is en de gelegenheid moet krijgen om zich volledig te ontplooien. De nadruk ligt op de natuur en natuurlijke materialen zoals wol, steen, hout of bijenwas. Het kind leert zich uiten en ontwikkelt zich tot een creatief mens.
Wat doet een vrije school?
De vrijeschool is een onderwijsconcept voor basis- en voortgezet onderwijs, waarin de ontwikkeling van het kind (denken, voelen en handelen) centraal staat. Kinderen blijven hun gehele lagere schoolperiode bij elkaar in de klas.