Welke vloer op ongelijke ondergrond?

Welke vloer op ongelijke ondergrond?

De eerste mogelijkheid is om net als bij een oneffen betonnen vloer een egalisatiemiddel te gebruiken. Bij een houten vloer is het wel belangrijk dat er een speciaal middel wordt gebruikt, dat geschikt is voor houten vloeren.

Wat is de beste ondervloer?

Bij een standaard plankenvloer is een tegelformaat ondervloer de beste keuze. De groene vloerplaat is geschikt, maar munt nergens in uit. Redupax ondervloeren dempen het geluid naar de vertrekken eronder met 10dB wat aan te raden is.

Ongelijke ondergrond Zeker bij een pvc-vloer is het heel belangrijk dat de ondergrond egaal is. Voor het leggen van laminaat en parket moet je de vloer meestal ook eerst egaliseren, omdat een goede ondervloer de juiste bescherming en ondersteuning biedt.

Hoe vloer ophogen?

Je kunt de vloer ook verhogen met op z’n kant gelegde cellenbetonblokken van 70 of 100 mm dik. Cellenbetonblokken kun je makkelijk zagen en lijm je op de ondervloer vast, dus zorg dat de ondergrond goed stofvrij is. De leidingen leg je tussen de blokken, de ruimte ertussenin vul je op met vulmortel.

Welke ondervloer egaliseert het beste?

Ondervloer tegen oneffenheden Dan is het slim om te kiezen voor een ondervloer die een egaliserend vermogen heeft. Als de oneffenheden hoger zijn dan 6 mm is het verstandig om eerst spaanplaat te gebruiken. Bij een scheeflopende vloer kun je de vloer eerst egaliseren met egalisatiekorrels.

Hoe dik kan je egaliseren?

Hoe dik moet je een vloer egaliseren? Een egalinelaag kan vrij dun aangebracht worden, meestal is een dikte tussen de 1 en 6 mm voldoende om de ondervloer te egaliseren. Een egalinelaag van enkele centimeters raden wij af.

Hoeveel zandcement heb ik nodig per m2?

Voor 1m² zandcement met een dikte van 20mm heb je 40 kg zandcement nodig. Voor 1m² met een dikte van 30 mm heb je 60 kg zandcement nodig enzovoort.

Related Posts