Wie betaald mijn Overstapboete?
Er zijn een aantal energieleveranciers die een opzegboete van uw oude energieleverancier (gedeeltelijk) vergoeden. Dit zijn Engie, Energiedirect, Essent , NLE en NUON. U moet dan echter wel aan de voorwaarden voldoen.
Hoe gas en elektriciteit opzeggen?
Als je wil veranderen van energieleverancier is het niet nodig om zelf je contract op te zeggen. Je moet enkel een nieuwe leverancier zoeken en een energiecontract afsluiten — de nieuwe leverancier regelt dan alles met de oude. Je moet wél rekening houden met een opzegtermijn van 1 maand.
Hoe hoog boete overstappen energie?
Hoogte van de opzegboete Wanneer de resterende looptijd korter is dan 1,5 jaar bedraagt de boete 50 euro per product, voor gas en stroom samen 100 euro. Wanneer de resterende looptijd 1,5 tot 2 jaar is bedraagt de boete 75 euro per product.
Kan ik een energiecontract overnemen?
Het is ook mogelijk om het energiecontract over te zetten op een andere naam. Daarvoor bel je met je leverancier. Het huidige contract wordt dan beëindigd en je krijgt een nieuw contract op jouw naam. Besef wel dat de energieleverancier zo’n naamswijziging beschouwt als contractbreuk.
Hoe elektriciteit opzeggen bij verhuis?
Contacteer uw energieleverancier
- Indien ja, verwittig hem dan een maand op voorhand van je verhuis.
- Indien neen, meld hem dat u een einde maakt aan uw contract, rekening houdend met de opzegtermijn (één maand of twee maanden).
Hoe werkt energielevering?
De energiemarkt werkt vrij simpel. De producent wekt stroom en gas op, de energieleverancier koopt het van de producent, de netbeheerder zorgt ervoor dat de energie in uw woning komt en u kunt het vervolgens gebruiken.
Als u uw energiecontract voortijdig wil beëindigen, kan uw energieleverancier u een opzegboete opleggen. De maximale hoogte van de overstapboete is €125 per product voor contracten die nog langer dan 2,5 jaar lopen. De maximale hoogte van de opzegvergoeding is vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).