Wie heeft de eerste gitaar gemaakt?

Wie heeft de eerste gitaar gemaakt?

Antonio de Torres Jurado, een Spaanse gitaarbouwer, staat bekend als de vader van de klassieke gitaar. Zijn innovatieve ideeën zijn door vele gitaarbouwers overgenomen. Ze zorgden voor een completere gitaar met een groter klankbereik.

Wie heeft de gitaar bedacht?

De moderne gitaar zoals we die hedendaags kennen is het werk van Antonio Torres Jurado. Hij werd geboren in 1817 in Almería als zoon van belastinginner Juan Torres en zijn vrouw Maria Jurado. Tijdens zijn jeugd was hij timmermansleerling en werd op 16-jarige leeftijd kort opgeroepen voor het leger.

Waar komen de gitaren vandaan?

De gitaar is al heel oud en altijd een erg populair instrument geweest. Door de Arabieren is de gitaar naar Spanje gebracht en in de 14de eeuw was de gitaar in heel Europa bekend. Eerst was het een instrument met 4 of 5 dubbelsnaren. De klassieke gitaar of wel de spaanse gitaar is door Antonio de Torres bedacht.

Lees ook:   What kind of Pokemon is Archen?

Wat is een kleine gitaar?

De ukulele lijkt op een gitaar, maar hij is een stuk kleiner. Ook heeft hij maar vier snaren, in plaats van zes. Het is helemaal niet moeilijk om ukulele te leren spelen!

Waar stamt de gitaar vanaf?

De gitaar is waarschijnlijk door de Arabieren naar Spanje gebracht. Daar komt zij dus oorspronkelijk vandaan. Tegen het einde van de 19e eeuw was de gitaar in heel Europa bekend. De gitaar noemde men de viersnarige gitaar.

Hoe is een gitaar opgebouwd?

De meeste gitaren hebben zes snaren. Er zijn wel gitaren met nog meer snaren, maar deze zijn beduidend minder gangbaar. Het kleine ‘gitaartje’ dat je wel eens ziet en maar vier snaren heeft, heet eigenlijk een Ukelele.

Hoe is de gitaar gemaakt?

Gitaren worden gemaakt van hout. Van sparrenhout of cederhout. Die houtsoorten zijn licht van gewicht en trillen goed mee. Met een enorme persmachine wordt de gitaarvorm uit het hout gesneden, net als wanneer je koekjes bakt.

Lees ook:   Kan je verlof laten uitbetalen?

Wat voor gitaren zijn er allemaal?

Men onderscheidt de soorten gitaren in de volgende vier categorieën: akoestische, elektrische, bas- en kindergitaren. Naast deze vier soorten vind je op deze pagina ook informatie over de ukeleles.

Hoe zag de eerste gitaar er uit?

Het ontstaan van de gitaar, zoals we die nu kennen Van daaruit veroverde het populaire instrument heel Europa. Toen had het nog vijf enkele of dubbele snaren, een amandel vormige klankkast, vlak bovenblad, bolle achterkant en een vrij korte brede hals.

Hoe kies je de juiste gitaar?

“Als je rock, country of andere traditionele stijlen wilt spelen, waarbij je zowel tokkelt als met je vingers speelt, ben je waarschijnlijk beter af met een akoestische gitaar. Voor de meeste nieuwe spelers is dit de beste optie. Wil je echter alleen klassieke muziek spelen, dan ligt een klassieke gitaar voor de hand.”

Related Posts