Wie heeft recht op het huurhuis?

Wie heeft recht op het huurhuis?

Als u allebei als huurder in het contract staat, heeft u allebei recht op de huurwoning. Dit heet ‘contractuele medehuur’ of ‘samenhuur’. Bent u het erover eens wie in de huurwoning blijft? Vraag dan of de verhuurder deze persoon als alleenhuurder accepteert.

Hoe schrijf je iemand uit je woning?

Stel je hebt het recht om de woning alleen te bewonen of je bent hoofdbewoner van de woning, is het dan mogelijk om iemand uit te schrijven of uit te laten schrijven op het adres? Nee, dat is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de gemeente te verzoeken om een adresonderzoek te starten.

Hoe naam van huurcontract halen?

‘U kunt een nieuw huurcontract opmaken op naam van de partner die blijft huren. Of u kunt de vertrekkende partner schrappen uit de huurovereenkomst’, overloopt Bart Chiau de opties. Dat kan door een addendum toe te voegen aan het bestaande huurcontract, dat door beide huurders wordt getekend.

Wat met de huur bij echtscheiding?

Bij echtscheiding of relatiebreuk kan degene die vertrekt niet zomaar onder het huurcontract uit. Het huurcontract blijft bestaan tijdens de echtscheidingsprocedure. Als één van de partners de huurwoning verlaat, blijft die aansprakelijk voor de betaling van de huur zolang het huurcontract niet werd aangepast.

Hoe kan je iemand uitschrijven van je adres?

Hiervoor moet u eerst een melding onjuiste inschrijving doen. Naar aanleiding van uw melding start de gemeente een adresonderzoek. Het onderzoek kan een aantal maanden duren. Na het onderzoek wordt deze persoon ingeschreven op een nieuw adres of uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP).

Hoe huurcontract opstellen?

Wettelijk moet een huurovereenkomst volgende verplichte gegevens bevatten:

  1. de identiteit van alle contracterende partijen.
  2. de begindatum van de overeenkomst.
  3. de omschrijving van alle ruimtes en gedeelten van het gebouw die onder de verhuur vallen.
  4. het huurbedrag.

Wie betaalt huur bij scheiding?

De rechter bepaalt wanneer de huur ingaat voor de huurder die in de woning blijft. Op dezelfde dag eindigt de huur voor degene die vertrekt. Neem contact op met een van onze juristen als u hulp wilt van een advocaat.

Related Posts