Hoe bakenen konijnen hun territorium af?

Hoe bakenen konijnen hun territorium af?

Bij mannetjes kan er zelfs een ‘vette’ kin ontstaan door de afscheiding vanuit de klier. Konijnen zetten ook het territorium af door te urineren en te keutelen. Ze leggen kleine plasjes neer in hun omgeving of sproeien in huis. Het sproeien gebeurt met een draaiende sprong in de lucht.

Hoe herken je een vrouwelijk konijn?

Bij een voedster (vrouwtje) is de opening spleetvormig en zit dicht bij de anus; bij een ram (mannetje) is de geslachtsopening rond en zit op grotere afstand van de anus.

Kan een konijn treuren?

Afscheid nemen is belangrijk voor je konijn. Op zich kunnen konijnen goed omgaan met de dood, maar ze kunnen niet begrijpen waar hun maatje is gebleven als die ineens ‘weg’ is. Je kunt het ze niet uitleggen en de kans is groot dat ze blijven wachten op de terugkeer van hun partner.

Wat doe je in een Konijnentoilet?

Konijnen doen hun behoeft graag waar het zacht is. In de natuur zoeken ze ook altijd een zacht hoop grond/zand op. Door extra veel (absorberend) bodembedekker in het toiletje toe doen en heel weinig in het hok dan is de keuze van het konijn om op het toilet te zitten, omdat het daar zacht is.

Wat te doen tegen sproeien konijn?

Ook kunnen ze sproeigedrag vertonen en overal territoriale keutels achterlaten. Als twee vrouwtjes steeds vechten moeten ze ook gescheiden worden. Sterilisatie is de oplossing voor dit gedrag. Vrouwtjes kunnen vanaf 6 maanden gesteriliseerd worden.

Hoe weet je of een konijn gelukkig is?

Een blij konijn rolt bijvoorbeeld of het maakt een sprongetje in de lucht. Als twee konijnen elkaar leuk vinden dan gaan ze elkaar wassen. Een vorm van affectie tonen is het als een konijn je likt en als het je aanstoot met de neus dan begroet een konijn je.

Kan een konijn doodgaan van verdriet?

Konijnen kunnen echt gezondheidsproblemen krijgen, soms zelfs overlijden van verdriet om een maatje. Wij adviseren om echt te kijken naar het overgebleven konijn. Heeft dat konijn behoefte aan een maatje, zorg dan ook dat er snel een maatje komt.

Welke bodembedekking in Konijnentoilet?

Bodembedekking in het konijnentoilet Veelgebruikte bodembedekkers voor in een toiletbak zijn: strokorrels, geperste houtkorrels, geperste papierkorrels, hennepvezel en vlas. Het is aan te raden om hooi in of in de buurt van de toiletbak te leggen of hangen.

Related Posts