Hoe kun je het beste een bod doen op een huis?

Hoe kun je het beste een bod doen op een huis?

Wie gaat bieden op een huis, kan het openingsbod schriftelijk, telefonisch, via e-mail en soms zelfs online doen bij de verkoopmakelaar. Dit kun je zelf doen, maar ook met hulp van een aankoopmakelaar. Bevestig je bod zwart-op-wit; stuur altijd een e-mail naar de makelaar ter bevestiging.

Is een mondeling bod op een huis bindend?

Het belangrijkste: een mondeling bod is niet bindend. Volgens de wet is er alleen een overeenkomst als dat op papier staat en door de koper is ondertekend.

Hoe hoog moet je bieden op een huis?

Sinds 2018 mag je nog maar 100 procent van de waarde woning lenen. De kosten koper en alles wat je boven de taxatiewaarde van het huis biedt, moet je met eigen geld betalen. Je moet dus extra spaargeld of overwaarde op je huis hebben voor bieden boven de vraagprijs.

Dit kan telefonisch, schriftelijk, per e-mail of zelfs soms via de site van de verkoopmakelaar. Stuur ook altijd nog een mailtje met daarin je bod, zodat je het zwart-op-wit hebt staan. Heb je geluk, dan wordt het bod meteen geaccepteerd. Maar in de meeste gevallen doet de verkoper een tegenbod.

Dit bod kan je best schriftelijk overmaken aan de notaris of de vastgoedmakelaar, of aan de verkoper. Bij een mondeling bod heb je als koper geen enkele zekerheid. In de praktijk zal de verkoper ook vaak geen genoegen nemen met een mondeling bod. Vandaag de dag wordt er zelfs geboden via sms of whatsapp.

Kan je een bedrijf kopen?

Een bedrijf kopen kan op twee manieren: via een strategische overname en via een Management Buy In.

Waar kan je een bedrijf kopen?

Zoek een bedrijf ter overname in uw eigen netwerk Begin met uw eigen zakelijke en privé netwerk en geef aan dat u op zoek bent naar een bedrijf ter overname. Denk hierbij ook aan LinkedIn en Higherlevel . Daarnaast kunt u zoeken via een adviseur, uw accountant (NBA ), de bank, brancheorganisaties, de BOBB en vakbladen.

Related Posts