Is schade aan fiets verzekerd?

Is schade aan fiets verzekerd?

Een voorbeeld: je veroorzaakt per ongeluk met je racefiets een aanrijding met een andere fietser. Er is schade aan beide fietsen. Dan ben je verzekerd voor de schade aan de fiets van de ander. Je aansprakelijkheidsverzekering dekt ook de letselschade die jij veroorzaakt hebt bij de andere fietser.

Is het verplicht om een elektrische fiets te verzekeren?

Hoewel een e-bike volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) in de categorie motorrijtuigen valt, geldt hiervoor geen verplichte WA-verzekering. Verzekeraars hebben besloten de elektrische fiets onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) te laten vallen.

Hoe lang na aankoop fiets verzekeren?

In het verleden sloot u een fietsverzekering veelal af voor een periode van drie of vijf jaar. Vandaag de dag bieden enkele verzekeraars ook een optie aan om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten. Een doorlopende fietsverzekering is per maand opzegbaar maar wel met een hogere maandpremie.

Welke verzekering bij fietsongeval?

Als de fietser (mede) schuld heeft aan het ongeval kan de eigenaar van de auto de fietser hiervoor aansprakelijk stellen. Dit wordt de reflexwerking van artikel 185 Wegenverkeerswet genoemd. De WA-verzekering van de fietser betaalt deze schade. Je moet daarvoor zelf contact opnemen met je WA-verzekeraar.

Waar is mijn fiets verzekerd?

Wanneer is mijn fiets verzekerd onder de inboedelverzekering? Bij diefstal van je fiets uit je woning, schuur of garage kun je terecht bij je inboedelverzekering. De meeste verzekeraars stellen hierbij als voorwaarde dat de ruimte goed op slot zat.

Wat heb je nodig om een fiets te verzekeren?

Een gouden regel bij verzekeringen is dat je risico’s die je zelf kunt betalen niet hoeft te verzekeren. Dus wel een ziektekostenverzekering of een WA-verzekering, maar misschien geen fietsverzekering. De Consumentenbond schrijft in zijn Geldgids: ‘De meeste mensen verzekeren hun fiets niet, en gelijk hebben ze.

Wat is een goede e-bike verzekering?

De Consumentenbond testte in het voorjaar van 2021 fietsverzekeringen en e-bikeverzekeringen. Het predikaat beste e-bike verzekering uit de test ging naar de doorlopende e-bike verzekering van Kingpolis (eindcijfer 8,0). Kingpolis kwam ook in 2016, 2018, 2019 en 2020 als beste e-bikeverzekering uit de test.

Hoeveel jaar fietsverzekering?

De maximale duur van een fietsverzekering is 5 jaar. Als u de fiets na deze periode nog wilt verzekeren, kan dat. U kunt dan naar een rijwielhandelaar gaan. Deze taxeert de fiets.

Welke verzekering als fietser?

Fietsers en voetgangers moeten alsnog het verkeersreglement naleven en, als ze aansprakelijk zijn voor een ongeval, het slachtoffer vergoeden. Daarom is een BA-verzekering privéleven, beter gekend als gezinsverzekering of familiale verzekering, volgens ons onontbeerlijk.

Related Posts