Waarom wordt Pachysandra geel?

Waarom wordt Pachysandra geel?

Indien de bladeren van de Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ geel worden, kan dit twee oorzaken hebben. De standplaats is te zonnig en je dient voor schaduw te zorgen of de plant te verplaatsen. Of de grond bevat te veel kalk.

Welke meststof voor Pachysandra?

De Pachysandra terminalis heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

Kan Pachysandra in de zon?

Pachysandra terminalis groeit het beste op een humeuze en niet te vochtige tuingrond. In de zon verkleurt het groene leerachtige blad naar lichtgroen en geel. Dit wordt in het algemeen als minder mooi ervaren dus schaduw is gewenst.

Hoeveel Pachysandra per vierkante meter?

Hoeveel stuks Pachysandra per m2 Directplant geeft aan 9 stuks per m2 meter aan te planten van de Pachysandra terminalis kan hier ook van worden afgeweken.

Hoe Pachysandra snoeien?

Pachysandra hoeft nauwelijks gesnoeid te worden, want hij blijft mooi compact. Mocht pachysandra aan de rand van een pad gaan overhangen, of is het blad wat lelijk geworden dan kun je de plant licht terugknippen. Het beste tijdstip voor zo’n knipbeurt is in maart, het vroege voorjaar.

Hoe moet je Pachysandra stekken?

Stekken. De Pachysandra is prima te stekken. Snij een stuk van de stengel af, doop deze in groeistof en pot deze op. Gebruik bij het oppotten zaai en stekgrond.

Hoe bodembedekkers bemesten?

Voor het beste resultaat bemest je de planten 2 keer per jaar. De Pokon Bio Tuinmest is een biologische meststof die zo’n 120 dagen werkt. Bemest dus in het vroege voorjaar en herhaal dit vervolgens in de zomer. Pokon Bio Tuinmest is een hoogwaardige meststof met een NPK samenstelling van 6-5-9.

Hoe snel groeit pachysandra?

Het Schaduwkruid groeit gemiddeld snel. Wanneer de plant in het voorjaar wordt aangeplant met de juist planthoeveelheid (16 stuks per m2) dan is de bodem doorgaans binnen 1-2 jaar dichtgegroeid. Wanneer bloeit Pachysandra? Het Schaduwkruid bloeit in het vroege voorjaar in de maanden maart en april.

Hoe snel groeit Pachysandra?

Hoeveel bodembedekker per m2?

De Bodembedekkers zijn er in verschillende soorten en maten, hoe groter de maat hoe minder je per m2 nodig hebt. Maar gemiddeld gaan er 9 in een vierkante meter. Dus hoe voller de planten zijn, hoe meer de bodem bedekt is. Die van 30-50 cm zijn zeer geschikt voor op de grond.

Hoe plant je Pachysandra?

Pachysandra kan vanaf maart tot begin oktober aangeplant worden. In deze maanden is de grond warm en zullen de planten sterke groei ontwikkelen. Plantafstand Pachysandra. Houd bij het aanplanten een afstand van 15 cm tussen de planten aan.

Hoe bodembedekkers snoeien?

De meeste bodembedekkende planten kan je met een heggenschaar terug inknippen om compacte planten te behouden of om nieuw jong blad te laten vormen (esthetisch). Na een tijd kunnen de planten (te) hoog uitgroeien. Daarom regelmatig bijknippen om de planten lager en gelijkmatiger te houden.

Related Posts