Wat is een e keurmerk uitlaat?

Wat is een e keurmerk uitlaat?

E-keur is verplicht omdat je anders mogelijk niet voldoet aan geluid en emissie eisen. E-keur geeft aan dat, in dit geval, je uitlaat voldoet aan deze eisen en dat deze zo dus is gekeurd voor de toelating op de NL wegen.

Kan je je auto opvoeren?

Om je auto meer vermogen te geven en te laten brullen als een leeuw, zijn er verschillende motortuning onderdelen te koop. Motortuning biedt vele mogelijkheden, je kunt het zo ruig maken als je zelf wil. Motortuning houdt in dat je aanpassingen doet aan de motor van je auto, waardoor deze meer vermogen krijgt.

Waarom andere uitlaat?

Misschien vraag je je af waarom je überhaupt de uitlaat zou moeten vervangen. Het mag voor zich spreken dat de uitlaat verantwoordelijk is voor het afvoeren van uitlaatgassen. In uitlaatgassen zitten giftige stoffen die ieder gezond denkend persoon niet wil inademen.

Hebben motorfietsen een katalysator?

Onzin natuurlijk want motorfietsen zijn ook al jaren voorzien van katalysatoren en zijn dus ook een stuk schoner dan motorfietsen van 20 jaar gelden. Natuurlijk zijn er ook oudere motorfietsen die nog niet zijn uitgerust met moderne technieken waardoor ze meer vervuilen maar dat heb je ook onder auto’s.

Wat is een link pipe?

Een link pijp (het rode deel op de foto) is de verbinding tussen de demper en de originele uitlaatbocht of collector. Linkpijpen van verschillende uitlaatmerken kunnen onderling zelden gewisseld worden.

Is een e keur verplicht?

Een uitlaat in Nederland moet verplicht voorzien zijn van een E-keur. Dit is een Europees keurmerk. Wil je een uitlaat met een mooi/meer geluid dat vol klinkt en lekkere knallen geeft? Geen enkele uitlaat met E-keur heeft dat.

Hoeveel dB mag Harley maken?

Hiervoor heeft de RDW richtlijnen opgesteld. De cilinderinhoud van de motorfiets is daarbij leidend. Zo mag een motorfiets tot 80 cc maximaal 91 dB(A) geluid produceren terwijl een motor met meer dan 1000 cc tot wel 106 dB(A) mag produceren.

Related Posts