Wat voor soort pijn is een hersenschudding?

Wat voor soort pijn is een hersenschudding?

Bekende symptomen van een lichte hersenschudding zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braakneigingen, slaperigheid en wazig zien. Bij een zware hersenschudding kunnen deze symptomen langer aanhouden en daarnaast kun je last krijgen van: warrigheid, spraakstoornissen, halfzijdige verlamming en gevoelsverlies.

Wat gebeurt er in de hersenen bij een hersenschudding?

Als je hoofd een klap krijgt, dan schudden je hersenen. Is die klap hard genoeg, dan raakt het hersenweefsel de binnenkant van je schedel. Soms ontstaat hierdoor schade aan de hersenen, en aan de bloedvaten die de hersenen zuurstof geven. Er kunnen zelfs bloedingen optreden.

Wat voel je bij een zware hersenschudding?

Veel voorkomende symptomen na een hersenschudding zijn hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, traag denken, problemen met concentreren en onthouden. De klachten duren een paar dagen of weken en gaan vanzelf over. De gevolgen van een hersenschudding zijn vaak niet zichtbaar.

Wat is hersenschudding symptomen?

De symptomen van een lichte hersenschudding kunnen zijn:

  • zich weinig kunnen herinneren van vlak voor en na de klap.
  • hoofdpijn.
  • duizeligheid.
  • misselijkheid.
  • braakneigingen.
  • slaperigheid.
  • wazig zien.

Wat kan je doen met een lichte hersenschudding?

Wat kun je zelf doen? Rust voldoende, d.w.z. niet lezen, sporten, werken of tv-kijken. Indien nodig, neem je een pijnstiller (paracetamol of ibuprofen) voor de hoofdpijn of een antibraakmiddel. De meeste mensen herstellen goed van een hersenschudding en houden er geen klachten aan over.

Wat gebeurt er met een knock out?

In het boksen is er sprake van een knock-out wanneer een bokser is neergeslagen (’tegen het canvas is gegaan/geslagen’) en niet in staat is om te vechten voordat de scheidsrechter tot tien (seconden) heeft geteld.

Wat moet je doen bij een lichte hersenschudding?

Related Posts