Welk vaarbewijs is geldig in Nederland?

Welk vaarbewijs is geldig in Nederland?

Vaarbewijs 1 is de ‘basis’. Daarmee mag u met een vaarbewijsplichtig schip op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Nadat u geslaagd bent voor Vaarbewijs 1 krijgt u automatisch het internationaal Vaarbewijs (ICC for inland waters).

Heb je in het buitenland een vaarbewijs nodig?

Vaarbewijs en marifoon Net als in Nederland is ook in het buitenland Vaarbewijs 1 geldig op de binnenwateren en Vaarbewijs 2 in de binnenwateren en op zee. Er zijn uitzonderingen mogelijk. Hebt u een marifoon aan boord, moet u altijd in het bezit zijn van een marifooncertificaat.

Welk vaarbewijs nodig om op zee te varen?

Voor het varen op de Noordzee is geen vaarbewijs nodig, wel voor de zeehavens. Het vaarbewijs is ook nuttig als je een schip vaart, waarvoor geen vaarbewijsplicht geldt. Dan heb je voldoende basiskennis van de reglementen, wetten en veiligheidsmaatregelen. Dat is wel zo veilig.

Waar is klein vaarbewijs geldig?

Het Klein Vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met het Klein Vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee. Het Klein Vaarbewijs I is ook een International Certificate of Competence (ICC) inland waters.

Waar is vaarbewijs 1 geldig?

Met Vaarbewijs 1 mag u op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Met Vaarbewijs 2 (Vaarbewijs 1 + Vaarbewijs 2) mag u ook op de grote wateren varen, zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Is een Duits vaarbewijs geldig in Nederland?

Niet doen. Je kan niet zomaar met een buitenlands vaarbewijs in Nederland varen. Indien je nog in het bezit bent van een Engels RYA vaarbewijs kan je deze niet meer verlengen voor een internationaal vaarbewijs. Tevens ben je gelijk verdacht indien je in Nederland met een buitenlands vaarbewijs gaat varen.

Is een Spaans vaarbewijs geldig in Nederland?

Niet alle landen hebben net als Nederland een vaarbewijs dat uw leven lang geldig is. Maar in Nederland kunt u uw Spaanse vaarbewijs niet omruilen voor een Nederlands Klein Vaarbewijs, en moet u alsnog in Nederland examen doen.

Related Posts