Welke maat Kniebandage moet ik hebben?

Welke maat Kniebandage moet ik hebben?

Bepaal hier uw maat kniebandage

Maat Omvang knie
S 30 – 34 cm
M 34 – 38 cm
L 38 – 42 cm
XL 42 – 50 cm

Kan een brace over je broek?

Het aanleggen van de kniebrace kan op de blote huid of een strakke kous (dames: strakke legging of maillot). Niet over een broek in verband met verschuiven en glijden van de kniebrace.

Welke maat Duimbrace?

De brace die u nu bekijkt is enkel geschikt voor uw rechterhand (met een polsomtrek van 17 – 19 cm) en in het bijzonder geschikt voor gebruik overdag….Epitact Flexibele Duimbrace Rechts Maat L 1ST.

Bracemaat Handomtrek Uitvoeringen
Small (S) 17.5 – 19 cm Links / Rechts
Medium (M) 19.1 – 21.5 cm Links / Rechts
Large (L) 21.6 – 23.5 cm Links / Rechts

Hoe strak moet een kniebrace zitten?

De brace moet dus stevig zitten en mag niet verschuiven. Echter, niet zo strak dat uw hand of voet blauw verkleurt. Er mag geen doof of tintelend gevoel optreden. Verschuift de brace, dan kunt u deze iets strakker aantrekken.

Heeft een kniebrace zin?

Een brace biedt knieondersteuning en helpt bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Met een kniebrace kun je weer makkelijker bewegen tijdens het dagelijkse leven of tijdens je favoriete sport. Kort samengevat, een kniebrace: Biedt ondersteuning aan de knie.

Wat is een goede knieband?

In deze categorie zijn de Bioskin Q brace (01623), de Genutrain P3 (00181) en de Kniebrace Push Sports (05862) de beste. De Bioskin weet de knieschijf het meest te stabiliseren. De Genutrain heeft een silicone ring om de patella, wat zeer prettig zit.

Hoe meet ik een kniebrace?

Push med Kniebrace Voor de juiste maat: plaats het bovenbeen in een hoek van 90 graden t.o.v. onderbeen. Meet vervolgens de omtrek op het smalste gedeelte onder het kniegewricht zoals aangegeven in de tekening. In de tabel staat de juiste maat behorende bij de knieomtrek.

Lees ook:   Wat zijn de voordelen van insecten?

Hoelang mag je een kniebrace dragen?

Om een herhaling van de blessure te voorkomen is het verstandig om de brace tijdens het sporten te blijven dragen. Een sportbrace gaat ongeveer één tot anderhalf jaar mee, daarna wordt de ondersteuning minder en is de kans op een nieuwe blessure groter.

Welke maat Rugbrace?

Bij de meeste mensen ligt de taille net boven de navel, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Meet dus altijd het smalste deel van je romp. Vraag iemand om hulp bij het meten van deze maat, het kan namelijk lastig zijn om goed de maat af te lezen.

Is een kniebrace verstandig?

Om een herhaling van de blessure te voorkomen is het verstandig om de brace tijdens het sporten te blijven dragen. Een sportbrace gaat ongeveer één tot anderhalf jaar mee, daarna wordt de ondersteuning minder en is de kans op een nieuwe blessure groter. Bij Podobrace hebben wij voor iedere blessure de juiste brace.

Lees ook:   Welke liedjes zitten er in Just Dance 2021?

Kan een kniebrace kwaad?

Omdat de compressie zo goed gebalanceerd is door de 7 compressiezones, kan het ook geen kwaad om het lang te dragen. Je zult, mits je de juiste maat hebt, geen knellend gevoel krijgen en dus geen klachten als gevolg van de brace. Het moet klachten juist oplossen.

Related Posts